2024. április 13., Ida

Környék ügye

#tisza-tó #abádszalók #markoló #telex

"Sok ész van itt is!" – Elsüllyedt egy markoló a Tisza-tó iszapjában, erre utána küldtek egy másikat, ami ugyanúgy járt

Kovács Dávid 2022.02.15. 12:10

Bohózatba illő mentési akció miatt temette kezébe az arcát Abádszalók és környéke. Két munkagépnek is meggyűlt a baja az iszappal.

Előbb egy, majd kettő markoló is elsüllyedt a közelmúltban a Tisza-tó iszapjában. Miután a balul sikerült akcióról több kép is megjelent a Bosszankodó Abádszalók nevű Facebook-csoportban, a felvételek elkezdtek terjedni, egy héttel később már az országos sajtó is beszámolt az esetről.

 

Sok ész van itt is! Abádszalók Tisza tó kotrás! Ha egy markoló besüllyed, hát utána küldünk még egyet ,így már ketten vannak! 😆

Közzétette: Laller Krasznai Fuvar – 2022. február 7., hétfő

 

A Telex egy olvasó fotója alapján cikkezett a Tisza-tavi markoló balesetéről. "Abádszalókon az Abádi-öbölben csak a télen több száz négyzetméternyi nádast vágtak ki az Úszóházak telepítése miatt, a munka annyira sikeres, hogy egy traktor szinte teljesen elsüllyedt az irtás közben” – írta az elsüllyedt markolót megörökítő kép beküldője.

Az egyik munkagép mederfelmérés közben süppedősebb területre tévedt az iszapban, a gépkezelő pedig addig tornászott vele, amíg beragadt teljesen

– magyarázta az esetet a portálnak Hoffer Ferenc, az Abádi Kikötő tulajdonosa, valamint az Úszófalu beruházója.

 

A Telex keddi cikke szerint ezután "kiderült, hogy a gép kihúzásához külső segítség kell, de elsőre nem sikerült a művelet". Ám mivel Hoffer vélhetően nem részletezte a mentés körülményeit, pont a tragikomikus folytatás maradt le a cikkből. Azt viszont elmondta, hogy a markoló két napig tanyázott a vízben, de mivel zárt rendszerű, „egy csepp olaj se ment a tóba”.

 

Hoffer a Telex cikkében arról is beszélt: az esethez kihívta a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberét, kint volt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság embere, és megállapították, hogy nem történt károkozás. A rendőrség is járt a helyszínen, de személyi sérülés sem történt. A munkagépet végül múlt kedden húzták ki a vízből, lecsutakolták, már újra dolgozik.

 

A történtekről Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is beszámolt a Facebook-oldalán. Bejegyzésében több (szintén a Bosszankodó Abádszalók csoportból származó) képet is megosztott az iszapba süllyedt markolókról, illetve az abádszalóki polgármester az esettel kapcsolatban adott nyilatkozataira is reagált.

Napok óta forr az internet egy abádszalóki beruházás balul sikerült akciója miatt. Először egy majd kettő markoló süllyedt el a Tisza-tóban. Nyilván építkezéskor/vagy kotráskor ilyen előfordulhat. Elég baj ez most a munkásoknak, a tónak, a környezetnek. De ami igazán megütötte a fülem a helyiek vitájában az, az abádszalóki polgármester reakciója az ügyre. Ő ugyanis elmondta. Abádszalóknak, és neki ehhez semmi köze. A területnek van "tulajdonosa", "kezelője", amit a Vízügyben azonosít. De írja van bérlője is, ami a Nemzeti Park és a Közlekedési Hatóság. Szóval ehhez sem neki, akit a helyiek választottak, sem a testületnek, akit a helyiek választottak: semmi köze. (...) Milyen világ már az, ahol egy települést kisemmiznek saját erőforrásaiból?

A teljes közleményt itt lehet megtekinteni:

 

MARKOLÓK A VÍZBEN 😮 KIÉ A TISZA-TÓ? Napok óta forr az internet egy abádszalóki beruházás balul sikerült akciója miatt....

Közzétette: Dr. Lukács László György – 2022. február 6., vasárnap

 

 

 

(Indexkép: Bosszankodó Abádszalók Facebook-csoport)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló