2021. december 1., Elza

Környék ügye

#sirok #lőszergyár

Újraéleszti a neves magyar lőszermárkanevet a siroki gyár

Barna Benedek 2021.11.17. 18:02

Feltehetőleg a hazai állami megrendelők felé tett gesztusnak szánják.

 

Újraéleszti az MFS lőszermárkát a RUAG Ammotec, ami lényegében azt jelenti, hogy a siroki lőszergyár ezután hazai brand alatt fogja forgalmazni termékeit a nemzetközi- és hazai piacon egyaránt – számol be a portfolio.hu a német Soldat und Technik magazin cikke nyomán.

 

Az 1952 óta működő siroki lőszergyár 2009 óta a svájci kötődésű, több európai országban működő RUAG Ammotec kezében van. Elsősorban nemzetközi piacra gyártanak kis kaliberű kézifegyver-lőszereket, legnagyobb tételben az Európai Unió országaiba és az Egyesült Államokba exportálnak. A siroki lőszergyár jelenleg a magyar hadiipari exportvolumen körülbelül felét adja.

 

A RUAG tisztségviselői a Portfolio kérdésére elárulták: a mostani rebranding annyiban jelent újdonságot, hogy ezeket a lőszereket többé nem a német Geco vagy a svéd Norma márkanév alatt, hanem a magyar MFS néven forgalmazzák majd.

 

A Soldat und Technik azt írja, hogy a márkanév-váltás várhatóan hozzájárul majd a lőszergyár hatósági piacon való terjeszkedéséhez, majd megemlítik a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési programot, amely egyébként ma már csak simán Honvédelmi- és Haderőfejlesztési program néven fut. Hivatalosan a siroki lőszergyár még nem veszi ki a részét a programhoz köthető hatalmas hadiipari beruházásokból, de nem kizárt, hogy valamilyen megállapodás születik majd Magyarország egyetlen lőszergyárának a programba való bevonásáról a közeljövőben. Bár a RUAG tisztségviselői erre nem tettek utalást, könnyen lehet, hogy a magyar brand újraélesztésével egyebek mellett a hazai állami megrendelők felé kívánnak egyfajta gesztust tenni.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló