2024. május 24., Eszter Eliza

Környék ügye

#recsk #bánya #sárlavina

Pofátlanság teteje: a recski bánya ügyvédje szerint a sárlavina nem káresemény

Csarnó Ákos 2023.11.21. 09:52

Kósa Lajos barátjának cége vitatja, hogy káresemény történt volna, de sajnálják a történteket

 

 

Annak ellenére, hogy az Országos Bányakapitányság megállapította a vállalkozó jogi felelősséget a recski sárlavinában, és 3 millió forintos bírságot szabott ki, a kártérítési igényt visszautasítja a recski bányát üzemeltető cég – írta megNépszava.

 

 

kép: Agria TV

 

A kőbányát üzemeltető Andezit-Bau Bányászati Zrt. ügyvédje, Fiák István vitatja, hogy a bányatársaság lenne a felelős a károkért, illetve a sárömlésért, hisz a villámárvízért senki nem vonható felelősségre. Fiák így fogalmaz:

Tekintettel arra, hogy az ön által megküldött levél semmilyen kár bekövetkezését nem igazolja, vitatom, hogy az ön és a tisztelt ügyfelei által megjelölt területen bármilyen káresemény bekövetkezett volna. Kifejezetten vitatom továbbá azon kijelentését is, hogy ügyfelem felelős a kialakult sárömlésért, sárlavináért, hiszen az egy vis maior esemény, vagyis elháríthatatlan természeti esemény volt, ezért önmagában a sárlavina és a sárömlést kiváltó villámárvíz bekövetkezéséért egyetlen személy vagy szervezet sem tehető felelőssé.

Magyar György, a recski károsultakat képviselő ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy:

A bánya a tényeket makacsul tagadó és a kártérítéstől mereven elzárkózó magatartása miatt ügyfeleink kénytelenek polgári pereket indítani. Irodánk a bányával történt eredménytelen peren kívüli egyeztetést a továbbiakban értelmetlennek tartja, így rövid határidőn belül, az ügyfelek felhatalmazása alapján meg fogja indítani a polgári pert.

A recski sárlavináról született írásainkat ide kattintva érhetik el.

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló