2024. május 24., Eszter Eliza

Környék ügye

#környezetszennyezés #recsk #kósa lajos #katasztrófa #bánya #sárlavina

Nevetséges bírságot kapott a recski bányavállalkozó, 3 millióból megússza a sárlavina főszereplője

Csarnó Ákos 2023.10.09. 07:51

Azért ez tényleg a legalja.

 

Mint ismert, a recski bányanyitással összefüggésben volt, hogy a hetekkel ezelőtti villámárvízek súlyos lakhatási problémákat okoztak Recsken. A helyzet annyira súlyos, hogy a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hivatala alá tartozó Országos Bányakapitányság vizsgálatot rendelt el a bányavállalkozó ellen. Kanász-Nagy Máté országgyűlési képviselő (LMP), aki régóta foglalkozik a bányanyitással kapcsolatos egészségügyi és környezeti problémákkal, az elmúlt hetekben számos formában érdeklődött a hivatalnál arról, hogy mikor zárul le a vizsgálat és milyen szankciók várhatóak. 

 

A bányakapitányság hosszas vizsgálódás után megállapította, hogy a bányavállalkozó jogi felelőssége megáll, de szankcióként egészen arcpirító és nevetséges összeget állapított meg. A meglehetősen erős fideszes kapcsolatokkal rendelkező bányavállalkozó, aki várhatóan több tízmilliárdos üzletet kötött a bányanyitással, megússza az ügyet 3 millió forintos bírsággal. 

 

Ez az összeg nevetséges, de egyben felháborító, ezért Kanász-Nagy Máté hivatalos megkereséssel fordul a kormányhoz a szankció felülvizsgálata ügyében. 

 

indexkép: Agria TV

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló