2024. július 20., Illés

Környék ügye

#választások #parád #németh szilárd #csevice

Parádon oltotta a szomját Németh Szilárd a víz világnapja alkalmából

Kovács Dávid 2022.03.23. 08:38

"Csak hűvös forrásból" – mondta a Fidesz nagyembere, aztán nagyokat kortyolt a Szent István csevice vizéből.

 

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Heves megye több pontján is megfordult a napokban: biztosan járt például Rózsaszentmártonban, Hatvanból kétszer is bejelentkezett, az egyik alkalommal egy sétapálcás gímszarvas és egy pocakos vaddisznó szobrával, valamint a Hadházy Ákos által csak "a hatvani közbeszerzési kisgömböcként" emlegetett Szabó Zsolttal fényképezkedett a Grassalkovich-kastély előtt.

 

A politikus másnap már a BAZ megyei Forróra igyekezett, hogy Szabó után a fideszes Demeter Zoltán szekerét is megtolja kicsit a Borsod 4-es körzetben. Csakhogy a világ kedden ünnepelte a víz világnapját is (erről mi is megemlékeztünk egy cikkben), ezért Németh Parád felé vette az irányt, majd az Ilona-patak völgyéből egy rövid videóval jelentkezett be, amelyen a szenzációs vizéről ismert Szent István-forrás vizét issza éppen.

Csak hűvös forrásból a víz világnapján. Útközben a forrói lakossági fórumra megálltunk egy pofa természetes szúrós és büdös vízre a Szent István csevicénél

– írta a videó mellé (/alá/fölé).

 

Az idilli pillanatokat itt lehet megnézni:

 

Csak hűvös forrásból a víz világnapján. Útközben a forrói lakossági fórumra megálltunk egy pofa természetes szúrós és büdös vízre a Szent István csevicénél.

Közzétette: Németh Szilárd – 2022. március 22., kedd

 

A Szent István-forrást egyébként közel száz éve, 1925-ben tárták fel. "Ebben az évben 12 kútgyűrűt helyeztek el 6 m mélységig, de vizet nem találtak, mert a forrás gázt adó mofettának bizonyult. A hegy oldalából egy vízgyűjtő medence közbeiktatásával talajvizet vezettek a gázos kúthoz. Annak érdekében, hogy a víz a feltörő gázokat minél jobban abszorbeálja, a kutat tovább mélyítették és 17 m vastagságban andezit törmelékkel töltötték fel. A kút azóta is szénsavas (Ca-Mg hidrogén-karbonátos) ásványvizet szolgáltat, melyet értékes étvágyjavítónak tartanak" – olvashatjuk a Parádi turizmus oldalon.

 

A víz világnapjáról egyébként ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló