2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#heves megye #heves megyei rendőr-főkapitányság #verseny #helyszínelés

Dobogós helyezést értek el a Heves megyei rendőrök az Országos Balesethelyszínelő Versenyen

Barna Benedek 2022.06.16. 18:39

Kétfős csapatokban mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat az egyenruhások.

 

Június 14-16. között, immár 11. alkalommal rendezték meg az Országos Balesethelyszínelő Versenyt, amelyet ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. A versenyen 18 megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapatai mérte össze tudását. A szolnoki és martfűi helyszíneken a rendőröknek elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük.

 

Az eredmények kihirdetésére a rendezvény utolsó napján került sor. A police.hu beszámolója szerint az ünnepélyes díjátadó elöljárója Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője volt, aki méltatta és elismerte a kollégák versenyen nyújtott teljesítményét.

 

A baleset-helyszínelők versengése szakmai elméleti feladatok megoldásával vette kezdetét, majd másnap a kétfős csapatok a gyakorlati megmérettetésen bizonyíthatták rátermettségüket. A gyakorlati feladatsor keretében egy közúti közlekedési baleset helyszínelését kellett végrehajtaniuk az egyenruhásoknak olyan szakmai alapossággal végrehajtani, ahogy teszik ezt nap, mint nap a szolgálatellátásuk során.

helyszin
Fotó: police.hu

A baleset helyszínelését követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon folytatódott a verseny, hiszen a helyszínen rekonstruált eseménysor kapcsán megállapítottakat, valamint a tevékenység során rögzített nyomokat fel kellett dolgozni az egyenruhásoknak.

 

A további pályákon egy kerékpáros ütközéssel kapcsolatos feladat állította szakmai kihívás elé a versenyzőket, a későbbiekben pedig segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény feltételezett elkövetőjének személyét kellett megállapítaniuk a rendőröknek, végezetül három gépjármű ütközése során a felelős kilétét tisztázták a helyszínelők.

IMG_20220615_091237_0
Fotó: police.hu

A rendőrség közelménye szerint az összesített csapatverseny eredménye az alábbi lett:

 

1. helyezés: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (Puklér András r. törzszászlós és Czövek Csaba r. főtörzsőrmester)

 

2. helyezés: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (Patkó Zsolt c. r. főtörzszászlós és Oszlánczi Sándor r. főtörzszászlós)

 

3. helyezés: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (Pénzes István r. törzszászlós és Tisza Dénes r. főtörzsőrmester)

     

A legjobb szakmai elméleti feladatmegoldásért különdíjat kapott Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós (Békés MRFK). A KRESZ elmélet verseny első helyezettje szintén különdíjban részesült, amit Simonovics Zoltán c. r. főtörzszászlós (BRFK) vehetett át. A megmérettetés legeredményesebb versenyzője pedig Puklér András r. törzszászlós a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság baleseti helyszínelője lett.

 

Alább megtekinthető a versenyről közzétett összefoglaló videó:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló