2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#öngyilkosság #jász-nagykun-szolnok megye #busz #tiszaderzs #tragédia #tomajmonostora #óvodás

Öngyilkosságtól féltik a tiszaderzsi óvodást a buszon felejtő sofőrt


A férfi fia nyilatkozott a Borsnak. A Népszava eközben arról ír: másnak is lehet felelőssége az esetben.

 

Mint arról mi is beszámoltunk: pénteken elhunyt a négyéves kislány, akit az óvodabuszon felejtett annak sofőrje. A Bors megszólaltatta az édesanyát, illetve megpróbálta megszólaltatni a buszsofőrt is.

 

"Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre. Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített" – nyilatkozta Kovács Eszter.

 

A lap munkatársa megtalálta a sofőr házát is Kunhegyesen, azonban a házból nem reagáltak a csöngetésre. "A felesége, Á. Judit egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról" – mondta egy helybéli a lapnak.

 

Végül ifjabb T. Istvánnal, a sofőr fiával tudtak beszélni a családból.

 

"Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval" – mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt: "Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk."

 

Az ügyben fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult.

 

A Népszava közben arról ír:

nem biztos, hogy a sofőrt terheli a legnagyobb felelősség.

A Pedagógusok Szakszervezete Óvodapedagógiai Tagozatának elnöke, Verba Magdolna Népszava megkeresésére elmondta: érthetetlen, miért csak a sofőr volt együtt a gyerekekkel.

 

"A buszvezetőnek elsősorban az a feladata, hogy vezessen, az utat figyelje. Menet közben is adódhat bármilyen probléma, ilyenkor legalább egy pedagógiai asszisztens ott kellene, hogy legyen, aki a gyerekekre figyel, így arra is, hogy szépen üljenek és ne bujkáljanak az ülések között" – fogalmazott Verba Magdolna.

 

A lap szerint autóbuszos személyszállításról szóló kormányrendelet is leszögezi, hogy hat éven aluli gyermek kísérő nélkül nem jogosult személyszállítási szolgáltatás igénybevételére. Hat éven aluliak csoportos szállítása esetén pedig minden tíz gyermekre legalább egy kisérőnek kell jutnia – aki nyilvánvalóan nem lehet egy az egyben a sofőr is. Verba Magdolna úgy véli, a legnagyobb felelősség azt terheli, aki hagyta, hogy az óvodabuszban kísérő nélkül utazzanak a kisgyerekek.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló