2023. június 3., Klotild Pünkösd

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #ivóvíz #lillafüred #szinva-forrás #vízellátás

Újra minden rendben van a lillafüredi Szinva-forrás vizével

Barna Benedek 2021.09.02. 13:43

Néhány nap után megszüntethették a forrás lezárását.

Megszüntették a Miskolc egy részének, valamint Bükkszentkeresztnek és Répáshutának a vízellátását biztosító lillafüredi Szinva-forrás lezárását, miután javult a vízminősége

– tájékoztatta a miskolci polgármesteri hivatal az MTI-t.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a forrást augusztus 27-étől kapcsolták ki a vízellátásból a forrást, mert az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt romlott a víz minősége.

 

Miskolc az ivóvizét a bükki karsztvízművekből kapja. A lillafüredi Szinva-forráscsoport a városhoz tartozó Lillafüreden, Felső- és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt.-nek átadva Bükkszentkereszt és Répáshuta ivóvizét biztosítja.

szinva
Kép forrása: YouTube

 

A lezárás ideje alatt a kizárólagosan a Szinva-forráscsoportból ellátható területek – Lillafüred, Felső és Alsó-Hámor, valamint Bükkszentkereszt, Répáshuta és Miskolc nyugati része – vízellátását szolgáló medence folyamatos utántöltését tartályos vízszállító járművekkel biztosította a vállalat.

 

Az időközben elvégzett minőségellenőrzések jó eredményeket mutattak, az ivóvíz ismét alkalmas emberi fogyasztásra, így a Szinva-forrást szerdán újból vissza lehetett kapcsolni a vízellátó rendszerbe.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló