2021. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #lillafüred #szinva-forrás

Le kellett zárni a lillafüredi Szinva-forrást, mert romlott a víz minősége

Barna Bendek 2021.08.27. 19:08

Az elmúlt időszak időjárása ártott a vízminőségnek.

 

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást, mert az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt romlott a víz minősége – közölte a miskolci polgármesteri hivatal pénteken az MTI-vel.

 

A közlemény szerint Miskolc az ivóvizét a bükki karsztvízművekből kapja, a lillafüredi Szinva-forráscsoport Lillafüred, Felső- és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta ivóvizét biztosítja.

 

Hangsúlyozták, hogy a MIVÍZ Kft. nagy létszámú szakembergárdát vont össze, hogy az ivóvíz-szolgáltatás a fogyasztóknak zavartalanul fennmaradjon.

 

A Szinva-forrás lillafüredi, Felső-Hámor, Alsó-Hámor vízellátási területén a vízszolgáltatás biztosításáért a szükséges ivóvíz pótlását vízkormányzással, illetve lajtkocsis vízpótlással biztosítja a cég – írták.

szinva
Kép forrása: YouTube

 

Kiemelték: a MIVÍZ Kft. ellátási területén jelenleg zavartalan, folyamatos az ivóvízellátás, a víz minősége megfelelő, a víz fogyasztható, azt a biztonsági figyelőrendszer folyamatosan ellenőrzi.

 

A cég arra kérte az érintett terület fogyasztóit, hogy a nagyobb vízigénnyel járó tevékenységeket – ha lehetséges – a Szinva-forrás "visszakapcsolása" utáni időszakra ütemezzék.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló