2023. június 5., Fatime

Környék ügye

#tűzoltók #kékes kutató-mentő alapítvány #önkéntesek

Már nem csak online, hanem a terepen is gyakorolnak a mátrai kutató-mentők – FOTÓK

2021.04.28. 16:37

Többek között az új autójukkal ismerkedtek.

A pandémia miatt hosszú ideje „távoktatásban” működő Kékes Kutató-Mentő Alapítvány szakemberei az enyhítéseket kihasználva megtartották az idei év első képzését, illetve továbbképzését április 25-én, Recsken - írja a Katasztrófavédelem.

bm2
Fotó: Kékes Kutató-Mentő Alapítvány

A cikk szerint a tréning elsődleges céljai voltak a munkavédelmi, egészségügyi ismeretek felelevenítése, illetve a rendszerbe állított új eszközök, felszerelések megismerése.

bm4
Fotó: Kékes Kutató-Mentő Alapítvány

A szakemberek a munkavédelmi oktatást követően egy részletes egészségügyi folyamatot ismerhettek meg, amelyet személy mentés során kell alkalmazni, majd az újonnan beszerzett defibrillátort is megtanulták kezelni. Később a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete bemutatta az általuk használt repülő eszközöket, amik a közös együttműködés alapjai lehetnek a jövőben.

bm6
Fotó: Kékes Kutató-Mentő Alapítvány

Azt írják, hogy a nap legjobban várt eseménye az új Volkswagen Amarok erdőtűzoltó gépjármű és a hozzá rendszeresített eszközök megismerése volt, amiket még április elején kaptak a szakemberek. A képzés zárásaként a tervezett gépjárművezetők egy hivatásos oktató segítségével vezetési tréningen vettek részt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló