2024. április 19., Emma

Környék ügye

#szilvásvárad #vasúti közlekedés #lázár jános #vasútvonal #vonalbezárás

Lázár János úgy hagyná meg a szilvásváradi vasútvonalat, hogy abban nincs köszönet

Csarnó Ákos 2023.09.15. 08:36

Azt sem szabad elhinni a miniszternek amit kérdez, nemhogy amit mond.

 

Korábban hírt adtunk arról, hogy felmerült kormányzati körökben az a terv, hogy az Eger és Szilvásvárad között húzódó vasútvonalon megszűnne a vasúti tömegközlekedési szolgáltatás, magyarul a a "Piriskákat" nem láthatnánk többet a vonalon.

 

Az egri és a környék közéletét alaposan felforgatta a hír, azonban voltak - főleg az egri Fidesz frakciója - akik csendben maradtak a hír hallatán, miközben többen szóvá tették és tiltakoztak a bezárás terve ellen.

 

Oroján sándor, a Fidesz volt egri frakcióvezetője (aki a belső csatározások miatt került a partvonalon kívülre) közben levelet küldött Lázárnak, aki most válaszolt. 

 

 

 

A végtelenül cinikus odamondás mellett nem lehet elmenni szó nélkül: "2023 augusztus elsejével nem mellékvonal-bezárás történt, hanem közlekedésmód-váltás: egyetlen vasútvonalon sem szűnt meg a személyforgalom. Vonatok helyett autóbuszokkal szállítjuk az embereket." Vagyis a busz az új vonat a megszűntetett vonalakon.

 

Lázár az Orojánnak írt válaszlevelében arra is kitér, hogy a hétvégekre a menetrendben bővítik a járatokat, azonban ez jelenleg nem látszik, ugyanis a menetrendek.hu oldalon 2023. november 1-jéig a hétköznapokon is ugyan annyi járat közlekedik Eger és Szilvásvárad között, mint hétvégén.

Szilvásváradra az indulás időpontjai 7:32, 10:02, 13:02 és 16:02 onnan vissza Egerbe pedig 8:47, 11:47, 14:47 és 17:54.

Azonban november 2-tól a hétköznapi járatszámok visszaesnek a napi két párra: 10:02, 13:02 oda és 11:47, 14:47 vissza.

 

Összegezve a Lázár-levél tartalmát nem lehet maradéktalan az öröme a vasútvonalért aggódóknak, illetve az utazóközönségnek maradnak a buszjáratok.

 

indexkép: jakadam.hu

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló