2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#turizmus #tisza-tó #stég

Innen érdemes a Tisza-tavat csodálni vagy a vizébe csobbanni: megújult a JóreményStég (VIDEÓ)

Barna Benedek 2021.07.30. 12:19

Egy "kulcsos stég" a vízparton.

Portálunk is megírta, hogy a Tiszát és a Tisza-tavat szívügyének tekintő Ljasuk Dimitry tavaly a karantén idejére kiköltözött a Tisza-tó apró félszigetére, a "Jóreménység-szigetre", ahol azután felépítette a JóreményStéget. Kunyhóját már lebontotta, de a Vízügyi Igazgatóság megengedte, hogy maradjon a stég. Ezért nemrég úgy döntött, hogy rendbe hozza és közkinccsé teszi – ezt a napokban ezt meg is tette némi segítséggel.

Felújítottuk a JóreményStéget, megszépítettük a kis birtokot. Itt hagytuk a kézjegyünket, hogy adjunk valami szépet és elgondolkodtatót az ide látogatóknak. Ez egy teszt is egyben. Vajon képesek vagyunk-e vigyázni rá? Ha igen, akkor bízom benne a tó többi része is ilyen figyelmet kap.

– számolt be Facebook-oldalán.

 

Mint írta, a stég olyan mint egy kulcsos ház az erdőben, ide is bárki betérhet, de nem kell hozzá kulcs sem... "mert a kulcs a Tisza szeretete".

Bízom benne, hogy csak szépülni fog, mert vigyáztok majd rá. Még késő őszig, talán télig maradhat a stég – aztán el kell bontanom. De "jóreménységem" szerint addig nagyon sok embernek adhat valamit.

– tette hozzá.

 

A felújításról készített videóban Dimitry felidézi a félsziget történetét is, illetve az elnevezését is megmagyarázza: mivel ez a tó legszelesebb része, itt vannak a legnagyobb hullámok, vagyis olyan különleges hely, mint a Jóreménység foka Dél-Afrikában – igaz, csak nagyon kicsiben.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló