2021. november 29., Taksony

Környék ügye

A vírus elől vonult el, de több mint 5 hónapig élt a Tisza-tó egyik apró szigetén Dimitry – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Nem sok ember van, aki Ljasuk Dimitry-nél mostanában többet tenne a Tiszáért, a Tisza-tóért. És nem sokan vannak, akik jobban várják a látványban és mondanivalóban is kimagasló filmjeit, mint mi.

 

Ljasuk Dimitry nevét egyre többen ismerhetik, akik valamilyen szálon kötődnek a Tisza-tóhoz, a Tiszához. Mi már lassan két éve figyeljük munkásságát, ekkor találtunk rá egy videójára, amelyben zseniálisan mutatta be a Tisza-tó csodáit. Azóta is számos videóval rukkolt elő a tóról, és ő volt az, aki a Tisza kiskörei szakaszánál felgyülemlett szeméttömeg kapcsán bemutatta, kinek köszönhető ez az egész. Igen, "ez a te műved, ember!".

 

Még március végén láthattuk, hogy Dimitry beköltözött egy kis kunyhóba a Tisza-tó egyik, addig még lakatlan szigetére. Önkéntes karanténba vonult. Akkor azt közölte, hogy "A karanténomról egy kisfilmet tervezek készíteni, amiben bemutatom a vidám, boldog és szomorú pillanatokat is, amit az ember átél a magányban - egy világválság idején, amikor nem találkozhatsz a szeretteiddel, barátaiddal, tulajdonképpen senkivel. A megszokott városi komfortból itt semmi nem áll rendelkezésemre, de cserébe itt vagyok a természetben, vele élek, kelek, fekszem, ami eléggé feltölt, elfoglal és boldoggá tesz”.

 

 

Több mint 5 hónap eltelt, a korlátozásokat már egyszer feloldották, majd azóta jöttek újak, de Dimitry önkéntes száműzetése még mindig tartott. Aztán pénteken jelentette be, hogy vége, lebontja a kis kunyhót és azt az ezernyi csodát, amit maga köré épített. Visszaadja a természetnek azt, ami amúgy is az övé.

 

„Már rég visszamehettem voltam a kényelmes civilizációba, de még mindig itt vagyok. Az álmaim miatt vagyok itt.  Az az álom, hogy egy nagy játékfilmet készítsek az itt tartózkodásomról, az élet szeretetéről és a természetről” – meséli Dimitry, aki a nagy játékfilmet még nem, de egy 22 perces videót bemutatott. Akinek vannak álmai, aki úgy kel fel, hogy még ki sem kell nyitnia a szemét, máris azokat látja, a lenti film a szívéig fog kacskaringózni.

 

 

 

A Tisza-tó kellős közepére, egy lakatlan szigetre vonult karanténba egy férfi - VIDEÓ

Ljasuk Dimitry a Tisza-tó legvagányabb arca. És nem csak azért, mert most egy lakatlan szigeten vészeli át a nehezebb időket. Nem először találkozunk Ljasuk Dimitry nevével. Nagyjából másfél éve találtunk rá az egyik kisfilmjére, amelyben zseniálisan mutatta be a Tisza-tó csodáit.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló