2024. július 20., Illés

Környék ügye

#hadházy ákos #vágóhíd #ludas

Itt az újabb ludasi gyöngyszem: lesújtó állapotban a falu 60 milliós mintavágóhídja

Kovács Dávid 2022.01.23. 12:57

Talán egyszer innen viszik majd az árut a 25 milliós viccpiacra.

Egy cseppet sem bizalomgerjesztő, romos épületről tett közzé több fényképet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt a Facebook-oldalán. A bejegyzésből kiderül: a képek a Heves megyei Ludason készültek, és egy 60 milliós állami támogatásból megépítendő baromfivágóhíd jelenlegi állapotát látjuk rajtuk.

 

A politikus arról ír: a ludasi Mezőgazdasági Szociális Szövetkezet (késeőbb, egy névváltoztatás után: Ludasi Baromfiipari Start Szociális Szövetkezet) 2017-ben mintegy 60 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól, ebből az összegből kellett volna megépülnie a fényképeken látható vágóhídnak.

 

Hadházy azért érkezett a faluba, hogy megtekintse, hogy áll az immár öt évvel ezelőtt indított, munkahelyteremtő beruházás. A látottak őt is meglephették, hiszen néhány nappal korábban a közösségi oldalán már jelezte, hogy hamarosan egy olyan fejlesztésről fog beszámolni, ami még a 25 milliós ludasi minipiacnál is szürreálisabb

 

Ez kérem egy 60 milliós MINTA VÁGÓHÍD Ludason. Gondolom, innen viszik az árut a 25 milliós viccpiacra. :) 2017-ben(!) a...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2022. január 22., szombat

"Az Origo-n 2018-ban vicces termelési riportban hazudta a polgármesternő fia, mint projektmenedzser, hogy még az évben megindul a termelés. A következő fellelhető humor az, amikor 2021 nyarán a polgármesternő a romhalmaz előtt számol be arról, hogy milyen jól halad a beruházás" – írja a képviselő.

Hadházy a helyi önkormányzatra rálátó forrásaitól úgy értesült: a 60 milliós támogatást csak az épületre költötték volna, ezen felül további 60 milliót kaphatott a szövetkezet működési és eszközbeszerzési támogatás formájában.

"Ezek a képek is mindent elmondanak a szerencsétlen helyzetű falvakon basáskodó polgármesterekről, a szociális szövetkezetekről, mint elkövetési formáról és a kormány közmunka programjáról (ilyen "beruházásokkal" van tele az ország)" – magyarázza Hadházy a látottakat.

 

A politikus egy évvel ezelőtt már komoly vitába keveredett a ludasi polgármesterrel a helyi "piactér" miatt, amit ezúttal is felemlegetett. "Gondolom, innen viszik az árut a 25 milliós viccpiacra" – írja.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló