2023. december 4., Borbála Barbara

Környék ügye

#piac #hadházy ákos #ludas #vargáné csengeri mónika

Egy év után is siralmas látvány fogadta Hadházy Ákost a 25 milliós ludasi piac helyszínén

Kovács Dávid 2022.01.21. 15:05

Az új bokrokat és egy néhány méteres járdaszakaszt leszámítva semmi nem változott, jelentette a helyszínről a politikus.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a napokban újra a Heves megyei Ludason járt, ahol egy évvel ezelőtt vitába keveredett a helyi polgármesterrel, Vargáné Csengeri Mónikával egy a településen megvalósult, nehezen értelmezhető fejlesztés miatt.

 

Mint ismert, a falu 25 millió forintos uniós támogatást kapott, ebből a pénzből épült az a 150 négyzetméter térkő, négy(!) fából készült árusítóhely és egy rozsdásodó konténervécé lerakásával megvalósult "piactér", amely rövidesen aztán az országos sajtóban is megjelent.

Az atkári piachoz képest itt kerítés sincs (minek is), igaz, 150 négyzetméter beton helyett ugyanennyi térkövet raktak le, négy fedett asztal nem vasból, hanem fából készült. Ezért 25 milliót fizetni akkor is méretes csalásnak tűnik, ha esetleg mégis megépül az a 9 parkoló és az elektromos autótöltő oszlop(!), ami a pályázat anyagában szerepel"

– írta 2021 januárjában a poltikus a Facebook-oldalán.

 

A település polgármestere hamarosan videón üzent Hadházynak, ebben többek között azzal vádolta a képviselőt, hogy Budapestről próbál beleszólni a helyiek életébe. "Kifejezetten férfiatlan dolognak tartom azt, hogy egy messziről jött ember meg akarja mondani, hogy a ludasiaknak mi a jó" – fogalmazott a videójában.

 

Hadházy Ákos megszólítva érezte magát, ezért Ludasra utazott, ahol találkozott Vargáné Csengeri Mónikával – ennek egy közel 16 perces videóban állított emléket. A polgármester a helyszínen elmondta: szerinte 25 millió forint igazán nem sok a piacért, ami azért kerül ennyibe, mert a projektmenedzsmentnek és a tervezésnek is vannak költségei, különben pedig azért lett ilyen kicsi (mármint a piac), mert a ludasiak eleve kicsit szerettek volna.

 

A képviselő a napokban ismét Ludason járt, és ha már erre akadt dolga, újra felkereste a helyszínt, hogy megnézze, mi változott, hogy fest közel egy év elteltével a ludasi piac. Ez egyúttal jó apropót szolgált arra is, hogy felidézze a Vargáné Csengeri Mónikával való csörtéjét és találkozását:

A polgármester akkor azzal védekezett, hogy még nincsenek kész és hogy a pályázatban még szereplő, elektromos autót töltő ketyere is megvan valahol, csak átmenetileg elvitték. Nos , egy év alatt a “piac” mellé kiültettek kb 20 bokrot és épült egy pár méteres kis járda a szomszédos orvosi rendelőből. Az E-autó töltő még mindig kirándul valahol. Így már tényleg érthető a 25 milliós összeg
– írta a csütörtöki posztban. A bejegyzés mellé néhány képet is csatolt:
 
 

 
Hadházy a posztban egyébként arról ír, hogy ezúttal nem a piac miatt érkezett Ludasra, hanem "egy ennél is szürreálisabb fejlesztést" kívánt megtekinteni, erről azonban csak később árul el részleteket.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló