2023. december 11., Árpád

Környék ügye

#nagytálya #ipari park

Ipari parkot hoznak létre Nagytályán

Csarnó Ákos 2023.11.09. 07:50

Akkumulátor gyárnak készítik elő a terepet?

 

Erről a Magyar Közlöny adott tájékoztatást. A kormányrendelet szerint az Nagytálya északi részén fekvő 044/4, 044/30, 044/42, 045, 046/1, 046/9, 046/10 helyrajzi számú ingatlanokat jelölték ki erre a célra, amelyeket néhány éve soroltak át.

 

 

A beruházás az egyes gazdaságfejlesztési célú és munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról, valamint egyes nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításról szóló kormányrendelet legújabb módosítása alapján indulhat.

Mivel Egerben nagy port kavart egy esetleges akkumulátor gyár odatelepítése ügye, kerestük a nagytályai polgármestert az önkormányzatnál, Orosz Józsefet, de többszöri próbálkozás után sem értük el és lapunkat sem kereste. A polgármestertől azt szerettük volna megtudni, hogy van-e tudomása az ipari park hasznosításának módjáról, van-e tervben ott egy akkumulátor gyár vagy hasonló indítása.

FRISSÍTÉS

 

Időközben megkereste lapunkat Orosz József polgármester és egyéetelműen jelezte, hogy nagytályai akkumulátor gyárról szó sincs, nem is lehet, ilyen tervekkel meg sem keresték de fel sem merült.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló