2023. március 26., Emánuel

Környék ügye

#időjárás #országos meteorológiai szolgálat #heves megye #eső #széllökés

Heves megyére is figyelmeztetést adtak ki az eső és a viharos széllökések miatt

Kovács Dávid 2022.04.16. 08:53

Cudar időt hozott a húsvéti hosszúhétvége.

Az ország több megyéjére – köztük Hevesre is – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok, valamint az azokat kísérő viharos széllökések miatt, közölte nagyszombat reggelén az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A  veszélyjelzés elsősorban a keleti országrész megyéit érinti, így Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyéket. A figyelmeztetés Heves megyén belül egyedül a Hatvani járást nem érinti.

 

Az OMSZ előrejelzése szerint a déli órákig főként az északkeleti országrészben, illetve a keleti, határ menti területeken fordulhat elő zivatar, majd a délután folyamán az ország középső sávjában kísérheti – alacsony valószínűséggel – dörgés, villámlás a záporok útját.

Napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint régiónkban, az északkeleti országrészben viharos – akár 60-70 km/órás, vagy időnként ezt meghaladó – széllökésekre is számítani kell.

Arról, hogy milyen idő várható a húsvéti hosszúhétvége többi napján, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

 

 

FRISSÍTÉS: A szombat délutáni órákra a figyelmeztetést visszavonták, a szerencse mellénk állt, megúsztuk a rettenetes időt.

 

 

(Indexkép: illusztráció, Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló