2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#időjárás #lehűlés #hidegfront

Húsvétra nagyot zuhan a hőmérséklet, jönnek a hajnali mínuszok

Kovács Dávid 2022.04.15. 10:25

Nyakunkon a hidegfront, az ünnepekre jelentős lehűlés várható.

 

Hidegfront hoz változást az időjárásunkba, így szeles, hűvös idővel telhet majd az ünnep nagy része – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A front mentén átmenetileg megvastagszik a felhőzet, és szórványosan eső, zápor, néhol esetleg zivatar is kialakulhat.

 

Lassan érkezik a hidegfront, amely szépen kirajzolódik a műhold- és radarképen. A széltérképen is kivehető, hogy...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2022. április 14., csütörtök

 

Az Időkép előrejelzése szerint a nagypénteken érkező hidegront miatt az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A maximumok 16 és 25 fok között alakulhatnak, az átmeneti záporok előtt és után hosszabb napos időszakok mindenütt lehetnek.

 

Nagyszombaton a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, kisebb esők, záporok főleg a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az északias szél felerősödik. Több fokos lehűléssel kell számolni, délutánra 10-16 fokos maximumokat várnak.

 

Húsvétvasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett keleten, északkeleten számíthatunk szórványos záporokra. Az északkeleti szél erős, helyenként viharos lesz. Hajnalban mínusz 3 és plusz 5, délután pedig 9 és 14 fok közötti hőmérséklet várható.

 

Húsvéthétfőn hajnalban sokfelé kialakulhat gyenge fagy, az északi völgyekben akár mínusz 5 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Napközben élénk, erős északias szélre, változóan felhős időre számíthatunk. Délután 8-14 fok valószínű.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló