2021. május 11., Ferenc

Környék ügye

#gyöngyös #tűzoltók #tűzoltólaktanya

Birtokba vehették vadonatúj laktanyájukat a gyöngyösi lánglovagok (FOTÓK)

EÜ/MTI 2021.04.26. 14:07

Korszerű felszerelésekkel végezhetik munkájukat a tűzoltók, és rövidebb idő alatt tudnak majd kivonulni.

A napokban elkészült az új gyöngyösi tűzoltólaktanya. Mint arról az MTI beszámolt, a katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a városi hivatásos tűzoltóságnak otthont adó épületegyüttes 1,3 milliárd forintos európai uniós pályázatból valósult meg.

 

Míg a katasztrófavédelmi kirendeltség 64 település biztonságáért felel, a gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 48 település több mint 114 ezer lakójának védelmét látja el a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjának tájékoztatása szerint.

Az ingatlanberuházás eredményeképpen csökken a vonulási idő, minimalizálható a károk mértéke, összességében biztonságosabbá válik a környéken élők élete. Az új komplexumnak ugyanis nagy előnye, hogy a káresethez riasztott tűzoltó gépjárművek gyorsan, akadálymentesen tudják megközelíteni a fő forgalmi utakat, a laktanyából négy irányba lehet kihajtani.

Az épület a jó hőszigetelésű, korszerű építési anyagoknak, épületszerkezeti elemeknek, épületgépészeti technológiáknak köszönhetően az ország legmodernebb tűzoltólaktanyáinak egyike.

 

A heol.hu Horváth Lászó, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselőjének közlésére hivatkozva azt írja: amellett, hogy rövidül a vonulási idő, a beruházásnak köszönhetően a tűzoltók korszerűbb és kényelmesebb körülmények között dolgozhatnak, tanulhatnak és sportolhatnak, továbbá a kor elvárásainak megfelelő felszerelésekkel, és háttér-infrastruktúrával végezhetik felelősségteljes, áldozatkész munkájukat.

 

A távrati iroda Komka Péter fotóit közölte az új épületről és az azt birtokba vevő tűzoltókról:

D_KOM20210426016

D_KOM20210426027 D_KOM20210426024 D_KOM20210426026 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló