2021. augusztus 1., Boglárka

Környék ügye

#gyöngyös #gázrobbanás #takarítás

Egy hónapig kellett elviselniük a felrobbant gyöngyösi lakásból áradó bűzt az ott élőknek

2021.02.04. 14:27

Mindeddig nem takaríthatták ki, mert jogcím hiányában senki nem léphetett be.

Január elején történt gázrobbanás egy gyöngyösi társasházban. A detonációt vélhetően egy ott élő férfi okozhatta, aki az eset következtében meghalt. A Heolt dr. Végh Attila, a körzet önkormányzati képviselője a napokban arról tájékoztatta, hogy az illető lakását nem lehetett kitakarítani, mert senki sem fogadta el a tönkrement lakást örökségként.

 

"Az önkormányzat, a társasház nem tudja kitakarítani, mert az idegen tulajdonú ingatlanba nincs jogcíme belépni. Ügyvédként magam is keresem a megoldást, mert ez az állapot tarthatatlan. A lakók levelet írtak a tiszti orvosi szolgálatnak, ahol megígérték, hogy utánanéznek, ilyen esetben közegészségügyi szempontok alapján milyen megoldás lehet" – nyilatkozta a portálnak dr. Végh Attila.

 

Csütörtökön azonban a heol.hu már arról írt, hogy a képviselő közölte: végre jelentkezett az elhunyt fiatalember közvetlen örököse, így nincs akadálya a kiégett lakás helyreállításának.

gyöngyös-robbanás-mti-komka-péter
Fotó: Komka Péter / MTI

A visszaköltözött lakókat már egy hónapja zavarta a lakásból áradó bűz, de mindeddig sem a helyhatóság, sem a társasház képviselője nem léphetett be oda, hogy felszámolják a tűz következményeit.

 

Dr. Végh Attila elmondta: az elhunyt édesanyja járt a helyszínen, együttműködő volt, és hozzájárulását adta a lakásba való bejutásra a munka elkezdéséhez.

 

"A gyöngyösi hulladékkezelővel folytatott egyeztetés után a cég ígéretet tett arra, hogy ezen a héten pénteken ingyenesen konténert szállít a helyszínre, amit hétfőn el is visz. A lerakás díját az önkormányzat állja. Több lakó is jelezte, hogy segít az áldatlan állapot mielőbbi felszámolásában. Az adományokból összegyűlt 415 ezer forint már a társasház számláján van. A biztosító tovább folytatja a kárfelmérést" – részletezte a képviselő.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló