2021. augusztus 6., Berta Bettina

Riasztó

#gyöngyös #robbanás #hiesz györgy #gázrobbanás #öngyilkosság

Szándékosan robbanthatta magára a gázt Gyöngyösön a fiatal áldozat

EÜ/MTI 2021.01.06. 18:52

Beszámolt a legfrissebb információkról Hiesz György polgármester.

A lakás tulajdonosa vélhetően, a gázt kiengedve felrobbantotta a saját lakását - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Hiesz György, Gyöngyös polgármestere arról az éjszakai robbanásról, amelyről az Egri Ügyek is beszámolt. A katasztrófavédelem közlése szerint gázrobbanás történt egy háromemeletes, 24 lakásos, téglaépítésű gyöngyösi társasházban keddről szerdára virradóra, nem sokkal éjfél után. A Verseny utcai épület egy második emeleti lakása a robbanástól kigyulladt. Az égő lakásban egy holttestet találtak. A házból negyvenkét embert menekítettek ki.

 

Bár ideiglenesen lakhatatlanná vált, a statikai szakvélemény alapján helyreállítható az éjszakai gázrobbanásban megrongálódott gyöngyösi társasház, a lakók elhelyezésben és támogatásában is segít az önkormányzat - jelentette ki szerdán rendkívüli sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

   

Hiesz György elmondta: az épületből ki kellett költözniük az ott élőknek. Bár a statikai vizsgálat nem mutat helyrehozhatatlan szerkezeti sérüléseket a házban - a födém és a főfalak nem károsodtak -, a robbanás és a tűz miatt keletkezett kár így is több 10 millió forintos lehet. Az átmenetileg a teljes ingatlanban szünetelő közüzemi szolgáltatásokat a társasház kétharmad részében hamarosan visszakapcsolják, oda a lakók is visszatérhetnek várhatóan legkésőbb csütörtökön - tette hozzá.

 


    

Eddig három család kért elhelyezést a polgármesteri hivataltól, őket önkormányzati lakásokba költöztették és gyorssegélyt, valamint étkezést biztosítanak nekik - közölte. Jelezte: a súlyosabban sérült lakások helyreállítása heteket vehet igénybe, a munkák finanszírozásában ugyancsak segíteni fog a helyhatóság, amely emellett adománygyűjtést is indított a bajba jutott lakók támogatására.
    

A polgármester kitért arra is, hogy információi szerint a detonációt egy szenvedélybeteg férfi, az eset halálos áldozata okozhatta. Hiesz György törvénymódosítást sürgetve úgy fogalmazott: "sokkal gyorsabban és szigorúbban kellene fellépni a mások testi épségét, biztonságát fenyegető, önmagára és környezetére is veszélyes, pszichésen labilis emberek ellen."
    

Frissítés: Időközben  újabb információk jelentek meg az ügyről. Az Agria TV riportja szerint a férfi rendszeresen kábítószerezett, a szomszédokra is rátámadt, akik azt mondják, drogtanya működött a lakásban.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló