2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#holttest #borsod-abaúj-zemplén megye #búvár #jósvafő #kossuth-barlang

Felszínre hozták a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét

Barna Benedek 2022.04.10. 18:10

Több szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt a műveletben.

 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap bejelentette, hogy felszínre hozták a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét – számolt be az MTI.

 

Mint írták, az április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt, de vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.


A TEK kiemelte, hogy a művelet koordinálását végző szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

 

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

 

 

Ahogy azt korábban portálunk is megírta, Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt. A keresésére indultak, majd pár nappal később megtalálták a holttestét, a rendkívüli körülmények miatt azonban a búvár felszínre hozása újabb napokat vett igénybe.

 

(Indexkép forrása: Magyar Barlangi Mentőszolgálat / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló