2023. február 2., Karolina Aida

Környék ügye

#eger #oktatás #szilvásvárad #osztálykirándulás

Egerben és Szilvásváradon kirándultak a kecskeméti sulisok, de két gyereket itt felejtettek

Kovács Dávid 2022.06.03. 09:29

A hetedikes diákok jelezték, hogy nincs mindenki a buszon.

 

Az egyik kecskeméti általános iskola tanárai két tanulót is egy Egerre és a környékére fókuszáló osztálykirándulás helyszínén felejtettek, írta meg a Blikk egy szülő/olvasó levele nyomán.

 

A lap információi szerint a gyerekek hiányát ráadásul nem egy tanár, hanem egy diáktársuk vette észre, és tette szóvá. Miután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett diákokat.

Osztálykirándulásra vitték a gyermekeimet Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. Ez önmagában nagyon dicséretes gesztus, és a környék is szép, viszont milyen dolog önök szerint az, hogy miután elindultak haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után veszik észre, hogy ott maradt két gyerek?!

– írta a gyereke érdekében névtelenséget kérő szülő.

 

kecskemet-suli-fb
Az ügyben érintett kecskeméti iskola épülete (Fotó: Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola / Facebook)

 

Az érintett iskola igazgatója helyett az illetékes tankerületi központ nyilatkozott az ügyben. "A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. évfolyama 2022. május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt Egerben és környékén, a létszám miatt 2 autóbusszal.

A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel.

Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük" –  közölte az eset kapcsán a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna.

A tankerület válasza szerint a programról mindenki rendben hazaérkezett, az intézményvezető pedig megkezdte az ügy kivizsgálását.

Az incidens kapcsán a lap emlékeztet: a külföldi utakat ugyan már szabályozták, de a belföldi osztálykirándulások esetében nincs jogszabály arra, hogy bizonyos létszám felett hány tanárnak vagy kísérőnek kell a csoporttal tartania.

 

"Előfordul, hogy a fenntartó megjelöli, hogy 15-20 gyerekenként legyen egy pedagógus, de hivatalosan joguk nincsen hozzá. Tábor esetén a fogadó fél megjelölheti a szükséges tanárok számát a létszámnak megfelelően" – magyarázta Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

 

(Indexkép: Jávori István / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló