2023. január 30., Martina

Környék ügye

#sirok #útfelújítás #egerbakta

Három év alatt újult meg a 24-es főút tíz kilométeres szakasza

Barna Benedek 2021.08.27. 19:36

A Sirok és Egerbakta közötti út utolsó, 1,8 kilométeres része 250 millióból kapott új burkolatot.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, a 24-es főút Sirok és Egerbakta közötti 10 kilométeres szakaszának felújítását még 2019-ben kezdték el, akkor 5 egy kilométeres rész kapott új burkolatot. A munka második ütemében, 2020-ban 3,2 kilométeren aszfaltoztak, 2021-re pedig egy 1,8 kilométeres szakasz maradt. Mostanra a harmadik ütem munkálatait is befejezték, és csütörtökön ünnepélyesen átadták a megújult utat.

 

A TV Egernek az átadásról szóló beszámolójában elhangzik: az idén elkészült szakasz 250 millió forintból készült el, a teljes tíz kilméter aszfaltozása pedig valamivel több mint 1 milliárdba került.

 

Szóba kerültek a jövőbeli tervek is. Varga Tibor, Egerbakta polgármestere a tévének azt nyilatkozta: remélik, hogy megújulhat a megyeközpont felé vezető útszakasz is, hiszen a településen élők számára ez a legfontosabb.

 

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a települések közötti közlekedésen túl a jelenleg a közösségi tervezés szakaszában járó egri elkerülő út megépítését nevezte a legfontosabb célkitűzésnek.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló