2021. augusztus 6., Berta Bettina

Környék ügye

#zene #fesztivál #koncert #fekete zaj #mátra-sástó

Fekete Zaj a Mátrában: különleges zenei produkciót hoz Sástóra az idei fesztivál

Nagy Donát 2021.06.16. 10:54

Bejelentették a rendezvény első fellépőit, köztük egy valódi meglepetéssel.

Ugyan tavaly a koronavírus-járvány miatt kétséges volt, hogy lehet-e majd egyáltalán fesztiválokat tartani a nyáron, augusztus végén több kisebb rendezvényt is meg lehetett tartani, köztük az underground szcénára fókuszáló Fekete Zajt is, írja a Telex.

 

A minden szempontból egészen különleges fesztivál így idén sem marad el: augusztus 18-21. között érkezik Mátra-Sástóra

A rendezvény húzóereje a MEZOLIT – Mesék a Thy Catafalque-ról nevű valóban exkluzív produkció lesz, ahol egy 30 fős kollektíva először játssza el élőben Kátai Tamás szólóprojektjének rendkívül gazdag életművét.

A cikk szerint az avantgarde, kísérletezős metált játszó Thy Catafalque egyértelműen jó pár éve a magyar zenei szcéna egyik, ha nem a legizgalmasabb produkciója, pláne úgy, hogy 2015 óta Kátai valósággal ontja magából a jobbnál jobb lemezeket. 

 

Igazi kuriózumnak azért számít ez, mert az idén 23 éves projekt dalait sosem lehetett még élőben hallani.

Azt írják, hogy Kátai annak idején a Gire nevű zenekarral még koncertezett, a Thy Catafalque kapcsán azonban többször is kijelentette, hogy ő maga biztosan nem tervez koncertet a projekttel.

 

Emellett magyar fronton olyan nevekre is lehet számítani, mint a Vágtázó Halottkémek, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, a The Devil's Trade vagy a The Southern Oracle, és itt játssza búcsúkoncertjét az 1993 óta létező death metal zenekar, a Nadir is. Mellettük idén már a külföldi előadók is visszatérnek, fellép például a nemrég kiváló lemezt kiadó dán Iceage frontembere, Elias Rønnenfelt és a nemrég váratlanul jó lemezzel jelentkező román black metal zenekar, a Dordeduh is. A most bejelentett zenekarokat a fesztivál Facebook-oldalán lehet végigbogarászni.

 

(Indexkép forrása: Fekete Zaj Fesztivál / Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló