2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#rendőrség #heves megye #heves megyei rendőr-főkapitányság #kinevezés

Borsodból igazolták Heves megye új rendőrfőkapitányát

Kovács Dávid 2022.09.02. 19:41

Nagy Zsolt leköszönt, a helyét Mecser Tamás veszi át.

 

Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 1-jei hatállyal dr. Mecser Tamás ezredest bízta meg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken a Police.hu oldalon.

 

Mint írják, a belügyminiszter augusztus 31-ei hatállyal visszavonta Nagy Zsolt ezredesnek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésére vonatkozó ideiglenes megbízását, és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

 

Az új megbízott megyei rendőrfőkapitány megbízási okmányát Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott pénteki ünnepi állománygyűlésen.

 

Balogh_Mecser_HevesMRFK
Mecser Tamás, Heves megye új rendőrfőkapitánya és Balogh János országos rendőrfőkapitány (Fotó: Police.hu)

 

A rendőrség közlése szerint Mecser Tamás a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Hivatásos szolgálatát 1988-ban kezdte nyomozóként a Kazinbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol később alosztálvvezető lett.  2004-től az Edelényi, majd 2006-tól a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot vezette. 2007-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese volt.

 

Mecser Tamást 2014-ben a belügyminiszter az „Év Rendőre” miniszteri díjban részesítette vezetői kategóriában, 2016-ban pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést kapta meg.

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló