2024. július 20., Illés

Környék ügye

#vasút #máv #szilvásvárad #debrecen

Augusztus 28-tól Debrecen és Eger között új InterRégió közlekedik, a szilvásváradi vonal is érintett

Csarnó Ákos 2023.08.22. 10:04

Jövő hétfőtől néhány vonalon kissé változik a vonatok menetrendje

 

Augusztus 28-tól, a szokásos évközbeni változások részeként egyes vasútvonalak menetrendjét módosítja a MÁV-START, hogy az utasok számára még kedvezőbb, rugalmasabb utazást biztosítson. A legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze. A Volánbusz több járatának is változik a menetrendje Érd és Biatorbágy térségében.

 

A beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vasútvonalán módosítja a menetrendeket augusztus 28-tól. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon. A Kaposvár―Siófok, az Eger―Szilvásvárad,  a Miskolc―Ózd és a Kiskunfélegyháza―Orosháza vonalon is csak néhány vonatot érintenek a változások.

 

Debrecen és Macs között az elmúlt években teljesen megújult a vasúti pálya a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF), majd pedig az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában. A felújítás ideje alatt pótlóbuszok szállították utasokat. A vágányzárak végével, augusztus 28-tól ismét átveszik a szerepet a vonatok. A fejlesztések révén mód nyílt arra, hogy a MÁV-START megteremtse a közvetlen eljutást Debrecen és Eger között. Jövő hétfőtől légkondicionált motorvonatokkal indítják el az InterRégió szolgáltatást napi 7 vonatpárral. A vonatok 2 és fél óra alatt teljesítik a távot. Debrecenből 4:39-kor és 6:59-kor indulnak az első vonatok Egerbe, majd 8:59 és 16:59 között kétóránként, ütemesen közlekednek. Egerből 6:28-kor indul az első vonat Debrecenbe, ezt követően 8:42 és 18:42 között kétóránként, ütemesen járnak majd a vonatok, amelyek ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, rajtuk egyidőben két kerékpár szállítható. Az InterRégió-járatok elindulásához igazodva több vonat menetrendje is változik a vonalon.

 

A közlekedési társaság felhívja utasai figyelmét, hogy utazásuk előtt feltétlenül tájékozódjanak a járatok indulási idejéről.

 

A módosításokról részletesen és vonalankénti bontásban a MÁV honlapján tájékozódhatnak az utasok. A Belföldi utazás / Menetrendek menüpontban érhetők el a vasúti menetrendek, továbbá az állomások és a megfelelő (augusztus 27. utáni) dátum beállításával az Elvirában és a MÁV appban is a módosított indulási, érkezési idők jelennek meg.

November 2-től szombaton, vasárnap és ünnepnapokon közlekedik az Egerből Szilvásváradra 7:32-kor, 16:02-kor, valamint a Szilvásváradról 9:52-kor és 18:59-kor induló vonat (35512, 35516, 35517, 35513) a turisztikai jellegű igények késő őszi és téli kiszolgálása érdekében.

indexkép: MTI/Varga György

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló