2022. december 2., Melinda Vivienn

Környék ügye

#andornaktálya #körforgalom #közvilágítás

Közvilágítást kap a körforgalom Andornaktálya déli végén

Barna Benedek 2021.09.17. 14:27

A biztonságosabb közlekedés érdekében világítják ki a csomópontot.

 

Az M25-ös építéséhez kapcsolódóan készült el az Andornaktálya déli végén található körforgalom, amelyet ugyan a közelmúltban feltúrtak, de az egerhirek.hu értesülései szerint nem átépítik, hanem csak világítást kap, és az ezzel kapcsolatos munkát kezdték el.

 

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) arról tájékoztatta a portált, hogy a biztonsággal kapcsolatos tapasztalatok kiértékelése után azt a döntést hozták meg, hogy közvilágítás kell a körforgalomra.

Az elkészült auditjelentésben az auditorok meghatározták a közlekedésbiztonság szempontjából kritikus elemeket, és ezekre vonatkozóan javaslatokat tettek. Ezek között az auditorok a tárgyi csomópont megvilágítására tettek javaslatot, a csomópont felismerhetőségének javítása érdekében, ugyanis a körforgalom elkészülte óta bekövetkezett balesetek, illetve az Andornaktálya elkerülő út átadását követően önkormányzati beruházásban megépült párhuzamos kerékpárút csomópontban történő átvezetése ezt indokolttá tette.

– közölte az állami cég.

 

A NIF hangsúlyozta:

A közvilágítás kiépítése burkolatbontással nem jár, így az elkészült új útburkolat nem sérül.

Az új úthoz tehát nem nyúlnak, viszont hamarosan már ki lesz világítva, így biztonságosabbá válik a késői közlekedés a körorgalomnál.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló