2024. június 17., Laura Alida

Környék ügye

#Tisza-tó #tisza-tó #tiszaderzs #kenguru #kengurupark

Alighogy megnyitott, máris bővítenék a Tisza-tó kenguruparkját

Kovács Dávid 2022.07.03. 13:39

Háromszorosára nőhet a jelenleg egyhektáros tiszaderzsi park. Újabb állatok érkezését is várják.

 

Alig két héttel a Tisza-tó új attrakciójának június 18-i megnyitása után, máris a bővülésről fantáziál a tiszaderzsi kengurupark. A tematikus létesítménybe további állatok érkezését is várják, közölte a park ügyvezetője az MTI-vel.

 

kengurupark-tiszaderzs-fb
A tiszaderzsi kengurupark egyik lakója és a létesítmény látogatói (Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs / Facebook)

 

 

Varga Attila zoológus elmondta: érdeklődés függvényében bővítenék majd az állatpark jelenleg egy hektáros területét. Szavai szerint számos ötlettel rendelkeznek és a helyi önkormányzat részéről van hajlandóság arra, hogy további két hektárt a parknak adjanak.

A parkban jelenleg harminc faj kétszáz egyede látható, és újabb Benett-kenguruk - két anyaállat - érkezésére számítanak a közeljövőben. Mivel Ausztráliából nem lehet már kengurut kihozni, ezért Európából és Észak-Amerikából, állatkerti tenyésztési programokból hozzák az állatokat.

A parkban számos állat, köztük vörös óriáskenguruk és a már említett Bennett-kenguruk is látható, utóbbiak közé be is lehet sétálni a látogatói ösvényen. A vörös óriáskenguru a legnagyobb ma élő erszényes, amelyből három hím található most az állatparkban. A Bennett-kenguruk kisebb termetű erszényesek, amelyek kifejezetten barátságosak az emberekkel. Utóbbiakból három szürkét és két fehér színű albínót tartanak.

 

A tiszaderzsi kenguruparkban rajtuk kívül látható még kakadu és számos más madárfaj, szurikáta, alpaka, kapibara, de vannak sarkantyús teknősök és szalagos varánusz is. Mint mondják, az eredeti cél az volt, hogy a családoknak kikapcsolódást biztosítanak a Tisza-tónál. Az állatpark éppen ezért játszóházzal és játszótérrel is kiegészül. Az állatsimogatóban kameruni juhokat és törpekecskéket tartanak.

 

A tiszaderzsi kenguruparkról korábban itt írtunk, cikkünkben több videót is közzétettünk a park lakóiról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló