2023. május 31., Angéla Petronella

Környék ügye

#tisza-tó #jász-nagykun-szolnok megye #ausztrália #tiszaderzs #állatkert #kengurupark

Egy darabka Ausztrália a Tisza-tónál: kengurupark nyílik Tiszaderzsen (VIDEÓK)

Barna Benedek 2022.05.21. 12:15

Egy ugrásra lesznek az ötödik kontinens állatai.

 

Tiszaderzs egy új kenguruparkot üdvözöl a városban. A Tisza-tó új attrakciója június 18-tól várja majd a vendégeket! – írta meg az I Love Tisza-tó Magazin.

 

A település polgármestere, Fótosné Czeglédi Zsuzsanna a lapnak elmondta: "A tematikus park elsősorban Ausztrália különleges élővilágának egy-egy emblematikus állatát mutatja be, valamint hirdeti ökológiai sokszínűségét és egységét is, törekedve arra, hogy természetközeli legyen".

kenguru park

A zoológiai szakemberek által létrehozott park egyik célja, hogy nyaranta színesítse a turisztikai programok sorát a Tisza-tónál, ahol kicsik és nagyok jól érzik magukat és különleges élményt kapjanak. Erre pedig már csak egy szűk hónapot kell várni.

 

A park egy hektárnyi területén több mint húsz állatfaj egyedeit láthatják majd a látogatók. A fajok között található többek közt az emu, az alpaka, ezüstfácán, a kokabura, más néven kacagójancsi és persze a park fő sztárjai, a bennett kenguruk. Már néhány videót is közzétettek a park közösségi oldalán. Ízelítőnek íme két rövid, de annál aranyosabb felvétel, az egyiken egy lustálkodó vörös óriáskenguru, a másikon egy bennett kenguru és "zsebibabája":

 

 

Mint az I Love Tisza-tó cikke írja, a Kenguru Park többféle szolgáltatással is várja mad a vendégeket, így például lehetőség lesz a sétára a kenguruk között, vagy állatsimogatásra. Készülnek továbbá játszótérrel és játszóházzal is, hogy a családosok is gond nélkül látogathassák a parkot. Aki pedig megéhezik, annak ott lesz a NasiZoo, ahol kávé, édességek és streetfood ételek várják a vendégeket.

 

Míg a további állatvideókért a park Facebook-oldalát érdemes követni, jegyárak és további információk a honlapjukon olvashatók.

 

 

(Képek forrása: Kenguru Park Tiszaderzs / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló