2024. április 25., Márk

Környék ügye

#tisza-tó #abádszalók #kermozi

Ha kíváncsi, milyen elvonultan élni a Tisza-tónál, ez a hétvégi kertmozis vetítés érdekelni fogja

Barna Benedek 2021.08.13. 11:35

A mozivásznon elevenedik meg a "karanténsziget".

 

Tavaly mi is megírtuk, hogy a Tisza és a Tisza-tó ügyét a szívén viselő filmes, Ljasuk Dimitry hónapokra önként karanténba vonult a Tisza-tó apró félszigetére, a "Jóreménység-szigetre", hogy ott éljen egy apró kunyhóban, nomád körülmények között. Akkor elmondta: az álma, hogy egy nagyjátékfilmet készítsen az ott-tartózkodásáról, az élet szeretetéről és a természetről.

 

A tervek szerint maga a film őszre készül el, a hétvégén azonban már kaphatunk belőle egy kis ízelítőt: szombat este az Abádszalóki Strandon a kertmoziban levetítik a Dimitry elvonulásáról szóló 4 részes sorozatot, és egy közönségtalálkozó keretében lehet majd őt kérdezni, milyen volt fél évet élni a kunyhóban.

Mesélek arról, hogy hogy változtak meg a gondolataim és érzéseim a szigeten, illetve arról is, hogy hogy forgattam a "karantén" közben és hogy miről fog szólni a film.

– írja az alkotó az esemény ajánlójában a Facebookon.

 

A vetítés ingyenes lesz.

 

 

(Indexkép forrása: YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló