2022. december 8., Mária

Környék ügye

#vonat #máv

A majdnem ütköző IC-vonatok miatt a MÁV korábban kitüntette a dolgozóit Heves megyében

Nagy Donát 2021.10.01. 09:03

Az ügyészség szerint viszont gondatlanság volt az ötletszerű forgalomirányítás.

Mi is megírtuk, hogy vádat emeltek azokkal a vasúti dolgozókkal szemben, akiknek a gondatlan magatartása miatt veszélyesen közel került egymáshoz két Intercity-járat a Heves megyei Hort-Csány vasútállomáson.

 

A Telex egyik olvasója hívta fel a figyelmet az eset érdekességére, hogy a 2019 augusztus 9-én történt baleset után nem sokkal a MÁV két alkalmazottja vezérigazgatói elismerésben részesült, amiért a Hort-Csány állomásnál augusztus 9-én vonatbalesetet előzött meg. A vádlottak és a kitüntetettek betöltött pozíciójukban is azonosak.

 

A MÁV oldaláról azóta eltűnt a kitüntetésről szóló hír, a vasutas szakszervezet honlapján viszont még elérhető.

railroad-3763706_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

Az esetről, amit 2019 augusztusában hőstettként díjazott a MÁV az Egri Járási Ügyészség úgy számolt be, a vonatközlekedést irányító munkatárs „a vonatkozó szakmai előírásokkal ellentétes, esetleges módszereket alkalmazva” próbálta irányítani a vonatforgalmat, miután meghibásodott a rendszer, a mozdonyvezető pedig figyelmetlenségből nem vette észre a váltó kitérő irányba állását, és csak akkor tudott fékezni, amikor már áthaladt azon.

 

Az Egri Járási Ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt benyújtott vádiratában az elsőrendű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg a mozdonyvezetővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádhatóság az elsőrendű vádlott esetében arra is indítványt tett, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a forgalmi szolgálattevői feladatok ellátásával kapcsolatos foglalkozás gyakorlásától, áll a közleményben.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló