2022. január 28., Károly Karola

Környék ügye

#rendőrség #ügyészség #kékfény #riasztó #tófalu

A Facebookon szidta a rendőröket egy tófalui férfi, közmunkára fognák

Nagy Donát 2021.11.29. 10:03

Az ügyészség vádja szerint különféle, válogatás nélküli stílusban mondta el, szerinte hogyan nem végzik rendesen a munkájukat a rendőrök.

A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint még tavaly októberben egy tófalui férfi kihívta a rendőrséget a lakásához, mivel a háza előtt, az utcán nagyobb csoport gyűlt össze, akik felindultan szidalmazták őt. A helyszínre két rendőr érkezett, akik megállapították, hogy sem erősítésre, sem tömegoszlatásra nincs szükség, elegendő ha távozásra szólítják fel az egybegyűlteket, és tájékoztatják a ház tulajdonosát a magánindítvány lehetőségéről. Mindez meg is történt, az utca kiürült, a hatósági személyek pedig gépkocsiba szálltak és folytatták a szolgálatukat.

A vádlott azonban nem nyugodott meg, sőt az esti órákban úgy döntött, hogy az interneten egy élő videó-bejelentkezésben, majd azt követően több kommentben teszi közzé a kifogásait.

Néhány nappal később, november 3-án a terhelt közlekedési szabálysértést követett el, ami miatt ugyan az a rendőr intézkedett vele szemben, aki előzőleg a házánál is járt. Ez ismét arra sarkallta a férfit, hogy még aznap durva hangvételű bejegyzést publikáljon a közösségi oldalán.

A nyilvánosan közzétett videóban és a bejegyzéseiben a vádlott lekicsinylő stílusban azt állította, hogy az első esetben a rendőrök nem tettek eleget intézkedési kötelezettségüknek, hivatásukhoz méltatlan magatartást tanúsítottak, míg másodjára vele szemben az etnikai hovatartozása miatt került sor az intézkedésre. Megnyilvánulásai során a férfi becsületsértő kifejezéseket is használt a rendőrökkel szemben

– írják a közleményben.

 

Az Egri Járási ügyészség az internet nagy nyilvánossága előtt elkövetett emberi méltóságot sértő bűncselekmények, azaz rágalmazás és becsületsértés miatt közérdekű munka kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló