2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#bükk #fakidőlés #hóhelyzet

A Bükkön átvezető utat lezárta a rendőrség Felsőtárkánynál!

Csarnó Ákos 2023.01.21. 07:23

Azt tanácsolják, hogy kerüljék el a Bükköt!

FRISSÍTÉS

 

Részlegesen feloldották az útzárat Felsőtárkánynál.

 

Beszámoltunk arról korábban, hogy a Kékestetőre vezető utakat lezárták a hétvégére illetve az Egererdő is figyelmeztette a túrázni vágyókat a fakidőlésekre.. Ezzel egyidőben szinte járhatatlanok az utak a Bükkben, Lillafüreden villanyvezetéket szakítottak a kidőlő fák. A rendőrség mindenkit visszafordít Lillafüreden és a Majális parknál. A vizes, tapadó hó nagy súlya, és a felázott talaj miatt, az erdő szinte egész területén sorra dőlnek ki a fák, vagy szakadnak le az ágak - Lillafüred Online beszámolója szerint, amit az egerhirek.hu vett észre.

 

A rendőrség közleménye pedig a következőkről ad tájékoztatást:

Fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. január 20-án 20 órától, Miskolc irányából a 2505-os számú úton a város település határától, Lillafüred felé vezető úton. Továbbá a rendőrök Bükkszentlászló felé a 2519-es számú utat Mexikóvölgynél szintén lezárták.

 

Heves vármegye irányából Felsőtárkánynál került lezárásra a 2505-ös számú út. Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a térségben, a hegyvidéki szakaszokon is, ahol olyan mértékben átázott a talaj, hogy a mai napon több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekeddést. A rendőrség felhívja a természetjárók figyelmét, hogy a fakidőlések miatt, jelenleg a Bükkben fokozottan veszélyes az erdei túrázás!

indexkép: MTI/Vajda János, illusztráció, 2021. október 14. Bánkút

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló