2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#mirkóczki ádám #spisák györgy #egyed zsolt

Útszéli krimóban nem beszélnek így, mint ahogy Mirkóczki, Spisák és Egyed - újabb hangfelvételen folytatják a gyalázkodást

Csarnó Ákos 2024.05.24. 08:04

Zsebekben kotorászás, alkoholistázás, testszégyenítés, buzizás - de azért Rohlicsekék felé már ne menjenek lángosért.

 

Folytatja a polgármesteri fenyegetések ellenére a hangfelvételek napvilágra hozását a szivárogtató a polgármesterről, köréről és az ún. városvezetés viselt dolgairól. A legújabb felvételen elhangzó minősíthetetlen beszélgetés egy Rejtő Jenői színezetű kikötői kocsmában sem hangozhatna el, mert Senki Alfonz pofozná ki a beszélgetőket onnan.

 

 

 

A pénz? Az fontos!

 

Ismét Egyed Zsolt a főszereplő, kis pénztárcában való kotorászással kezdik a felvételt, amikor Weil Zoltán, korábbi rádiós (Rádió 7), jelenleg az egriszin.hu főszerkesztőjének pénzügyeivel foglalkoznak „Az a csávó mi a faszomból él ma?” – csorog ki el a leplezetlen irígység az elhangzó történetből, amit Egyed ad elő.

 

A korábbi kollégák gyalázása? Bármikor!

 

Mirkóczki először „sleppként” beszél róluk és nem érti, hogy „eddig miért nem süllyedtek el”, majd Egyed egyszerűen kijelenti, hogy „behány tőlük.” Ezután érkezik a testszégyenítés, majd Spisák György szerint ha „kiesik a csecs a szájukból, akkor kétforintosak lesznek” is elhangzik. Egyed Zsolt ezután rátesz egy lapáttal, hogy „erre várunk, hogy a csecs kihulljon a szájukból, aztán mehetnek a lángososba dolgozni, bazdmeg”.

Rohlicsek Judit és Szávoly Richárd több mint 25 éve az egri média ismert emberei, közel 7 éve férj és feleség. A Heves Megyei Prima-díjjal is kitüntetett kolléganőnk a város legismertebb hangja, akivel 1997-óta napi rendszerességgel találkozhatnak a rádióhallgatók, illetve számos egri és környékbeli rendezvény háziasszonya is egyben. Édesapja egy több mint 50 éves családi vállalkozás vezetője, lángosaiért hosszú sorok kígyóznak a piacon, melynek hírét vitte már a Forbes magazin mellett számos utazási portál, blog és forgattak náluk magyar, valamint külföldi tv csatornák, videó- és gasztro bloggerek. Erről a vállalkozásról olyan hangsúllyal beszélnek, mintha szégyen lenne ott dolgozni, és ami a jutalma lehet mindazoknak, akik nem járják azt a bölcs utat, mint a polgármesteri iroda alkalmi (ki)használói.” – foglalta össze véleménycikkben az egerhirek.hu, ahol Szávoly Richárd a felelős szerkesztő.

Ezt követően Egyed arról beszél, hogy szerinte miként működnek a rádiók, és hogy elképzelése szerint miért „baszták ki őket” korábban a rádióból és miként adták azt oda (a rádiókat) neki. Szererinte azért vették el tőlük a gyöngyösi és a hatvani frekvenciákat, mert jött a Fly (Bertók László, a Rádió 1 programigazgatója – a szerk.) és ő azt mondta, hogy nem kíván velük együtt dolgozni a jövőben – összegezte az egerhirek.hu.

 

Szávoly Richárd a következőt nyilatkozta az ügyben:

Tényként jegyezzük meg, hogy az Egyed Zsolt által a hangfelvételen vázolt történet köszönőviszonyban sincs a valósággal, ezért felvettük a kapcsolattot a rádió vezetésével az ügy tisztázása végett. A valódi helyzet az, hogy az FM 7 Rádió Heves megyei hálózata értékesítésre került, mely így 2019-ben a tulajdonosváltást követően Gyöngyösön és Hatvanban beolvadt a Rádió 1, illetve Egerben a Best FM vidéki hálózatába, majd ezt követően közös megegyezés alapján, baráti viszonyban, a későbbi együttműködés reményében bontottunk szerződést a tulajdonossal. Később a Best FM egri, majd a Rádió 1 gyöngyösi és hatvani frekvenciája is levállt Egyedékről, így a rádió vezetése ismét felkért minket a helyi tartalom gyártására, mindhárom frekvencián. Mélységesen felháborít ennek a beszédnek a minősége, a feleségem ilyen mérvű gyalázására pedig nem lehet megoldás egy bocsánatkérés, ezért mérlegeljük az ezzel kapcsolatos lehetőségeinket. Sajnálom, hogy az Egyed Zsolttal és Mirkóczki Ádámmal való korábbi jónak mondható kapcsolatunk az évek múlásával ilyen mélységekbe süllyedt.

A helyi média megint megkapja a "magáét"

 

A beszélgetésben Egri Ügyek is szóba kerül – immáron sokadik alkalommal. Komolyabban nem foglalkozunk ezzel, ezektől az emberektől a gyalázkodás felér egy elismeréssel és dicsérettel. Egyik hangfelvétellel egy másikon elhangzottat képesek megcáfolni, ezekkel így nincs mit tenni, köszönjük.

 

A hangfelvétel folytatásában durva jelzőkkel minősítik Kühne Gábort, a Heol.hu és a Heves Megyei Hírlap főszerkesztőjét, majd Ábry Zoltán rendezvényszervező vállalkozóval (az Oroján-féle Egerért Most Egyesület jelöltje is egyben) kapcsolatban a Round Table, jótékonysági akciókról híres klubra is rátérnek. Ezen a ponton Rohlicsek Juditot nőiességében megalázva azon nevetgélnek, hogy Ábry Zoltán miért engedi fel a „nagyon csúnya Rolicseket” az Utcazenészek Versenyének színpadára”, ami Mirkóczki Ádám szerint „optikailag nem szerencsés”.

Az egerhirek.hu elítéli a felvételen elhangzottakat:

 

Kollégáink, a szakma, az összes megsértett és megalázott ember (beleértve a nyugdíjasokat, önkormányzati képviselőket, az autistákat, a borászokat, előadóművészeket, sportolói közösségeket) nevében mélységesen elítéljük azt, hogy ilyen beszélgetések Eger városának polgármesteri irodájában valaha is elhangozhattak.

Az egri Ügyek szerkesztősége, mint sokadjára érintett a polgármester szitokcunamijában, egyértelműen kiállunk a megsértettek mellett és mi is elítéljük a kocsmai bunkó stílust.

Felhívást tett közzé az Eger Hírek, közös fellépésre hívnak mindenkit:

 

Ezen a ponton szólítjuk fel a szakmát, kollégáinkat, nőszervezeteket, közéleti szereplőket, sportolókat és borászokat, hogy törjék meg a hetek óta tartó csendet, nyilvánítsanak véleményt az elhangzottakról, álljanak ki a nőiességükben megalázott újságírókért, médiaszemélyiségekért, vállalkozóért, közéleti szereplőért, jótékonysági szervezetekért és minden, méltóságában megalázott egriért! A jelenlegi, újrázni kívánó városvezetés végérvényesen megbukott emberségből és elveszítette minden jogát arra, hogy magából bármilyen platformon áldozatot kreáljon! És ami még ennél is rosszabb rájuk nézve: arra is, hogy ezek után bárkitől is bocsánatot kérjenek. Felesleges. Hiteltelen.

A korábbi hangfelvételek az alábbi linkekre kattintva érhetőek el Mirkóczki Ádám ún. városvezetőről:

 

1. Nem adna ki adatkérésre közadatokat

2. Megölné Danny Bluet és Dj Dominiket már a nevük miatt

3. Saját médiát építene ki közpénzből

4. Képviselőtársát buzizza

5. Másik képviselőtársát is minősíti, mi több saját képviselőjelöltjét is kineveti és a nyugdíjasokba is belerúg

6. Mirkóczki jóban van a Fidesszel, csak Pajtók sunyi geci, lopni meg nem 5 forintot kell

7. Saját sajtó, számlázás, átalányadózás, rádió, szerződések, haverok, papírfecni, Spisák

 

indexkép: pinterest

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló