2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #eger #felmérés #elkerülő út #kérdőív

Egri elkerülő út: online kérdőív kitöltésével mondhatunk véleményt

Barna Benedek 2021.11.22. 15:23

Újabb állomásához érkezett az út közösségi tervezése.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közösségi tervezés keretében készítteti el Eger város közlekedésének tehermentesítése érdekében a várost keletről elkerülő út tanulmánytervét és környezeti hatástanulmányát, a környezetvédelmi engedély megszerzésével. A közösségi tervezés keretében a lakosságnak és az érintetteknek több alkalommal, különböző formákban van lehetőségük megosztani véleményüket.

 

A NIF most arról számolt be a honlapján, hogy a közösségi tervezés újabb állomásához érkeztünk: anonim, online formában kitölthető kérdőívet tettek közzé. Mint írják,

az út nyomvonalának tervezése során a törvényileg védett természetvédelmi és örökségvédelmi területek megőrzése, valamint a zajterhelési határértékek betartása mellett (mely szempontok figyelembevétele kötelező) több olyan aspektus is van (pl.: Az elkerülő út minél jobban tehermentesítse a város úthálózatát vagy Az elkerülő út a lehető legkevésbé zavarja a városszéli lakóterületek nyugalmát), amelyek optimális összehangolása szükséges.

A kérdőívben az elkerülő út létesítésével kapcsolatosan felmerülő általános kérdések mellett ezen elvárásokat, szempontokat megfogalmazó kijelentések jelennek meg.

m3-as-autopalya-eger-kozeleben-385850
Fotók: Komka Péter / MTI

Az Egerben és a környéken élők számára a kérdőív kitöltésével alkalom nyílik szempontjaik előzetes jelzésére, amelynek eredményeként a tervezők pontosabb képet kap arról, hogy a lakosság számára mely tényezők fontosak az Eger keleti oldalán tervezendő tehermentesítő út tervezése során – hangsúlyozza a NIF.

Az online kérdőív IDE KATTINTVA tölthető ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló