2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőtárkány #bolhapiac #katona istván tér

Zsibvásározók, figyelem: Egerbe költözik Felsőtárkány bolhapiaca

Barna Benedek 2021.05.14. 14:44

A megyeszékhely fogadta be az eseményt, miután a korábbi helyszínen már nem tarthatják.

A Pöttyös kávézó Facebook-oldalán még januárban adták hírül, hogy egy tavaly őszi felsőtárkányi képviselőtestületi határozat alapján a felsőtárkányi önkormányzat felmondta a cégükkel 2010-ben megkötött – és időközben többször módosított – közterület-használati szerződést, ami a bolhapiac megrendezéséhez szükséges.

Tudjuk, hogy sok család, sok ember számított a rendezvényünkre, mint bevételi forrás vagy olcsó vásárlási lehetőség. Nagyon jó közösségi térré nőtte ki magát ez az esemény, ezért megpróbáljuk nem cserben hagyni azokat akik továbbra is számítanak ránk! Januárban, februárban amúgy is téli szünetet tartanánk, a vírushelyzetről nem is beszélve... Aztán majd eldől, hogy mit hoz a tavasz

– írták akkor.

 

A posztjuk szerint kaptak ígéretet a polgármestertől egy másik terület kijelölésére, de úgy tűnik, végül máshogy fog megoldódni a helyszín problémája: az Egri Napok Blog kiszúrta, hogy a bolhapiac a megyeszékhelyre költözik.

felsotarkanybolhapiac-facebook
Kép forrása: Pöttyös Kávézó / Facebook

Az erre vonatkozó polgármesteri határozat alapján a piac szervezői kérelemmel fordultak az egri önkormányzathoz, hogy a vásárukat a jövőben Egerben tarthassák meg, a városvezetés pedig támogatni kívánja a kezdeményezést, ezért rendeletet módosítanak, hogy lehetőség nyíljon használtcikk-vásár megtartására a Katona István téren.

 

"Ha minden jól megy, hamarosan hozzánk költözik tehát az esmény, ami alapvetően örömteli hír, bár kisebb veszélyt is jelent. A bolhapiac egy hangulatos kis program volt eddig, az idilli felsőtárkányi tó partján. A Katona tér, hát, finom szólva sem Eger legimpozánsabb része, félő, hogy ami jól mutatott a fák között, az itt kevésbé találja majd meg a helyét. Az is tény viszont, hogy Eger belvárosában nagyságrendekkel több embert érhetnek el a szervezők, így van azért előny is. Kíváncsiak leszünk a piac sorsának alakulására, mindenképp szurkolunk a sikeres folytatáshoz" – írja az egrinapok.hu.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló