2021. május 12., Pongrác

Eger ügye

#eger #egri vár #szép-bástya

Omlás után: Helyszíni VIDEÓ az Egri Vár Szép-bástyájáról

2021.02.17. 14:52

A helyi tévé készített felvételeket a leomlott várfalról.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, szerda délelőtt 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala. Az eset kapcsán Mirkóczki Ádám polgármester arról tájékoztatott, hogy személyi sérülés nem történt, a károk felmérése folyamatban, szakemberek pedig dolgoznak a megoldáson. Az ügy egyébként a nap folyamán gyorsan politikai töltetet is kapott.

 

A Dobó István Vármúzeum délután közleményt adott ki, amelyben megerősítették, hogy nincs sérült, és az eset okának kivizsgálását, a károk felmérését szakemberek bevonásával megkezdték. Hozzátették azt is, hogy az érintett részt elkerítették.

 
"A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a műemléki épület továbbra is zárva tart, kizárólag a vár területén kivitelezési munkát végző cég munkatársai, valamint a Dobó István Vármúzeum dolgozói léphetnek be a területére. További tájékoztatást a kárfelmérést követően tudunk adni" - írták portálunkhoz eljuttatott közleményükben.

 

A TV Eger a helyszínről az alábbi felvételt közölte:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló