2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#mirkóczki ádám #oroján sándor #egri vár #szép-bástya #omlás

Fénysebességgel kapott politikai töltetet a Szép-bástya támfalának omlása

2021.02.17. 12:47

A Fidesz rögtön nekiugrott Berecz Mátyás volt alpolgármesternek és a kormányhivatal bevonásával vizsgálatot követel. Mirkóczki Ádám pedig visszakézből szélhámosozta le Oroján Sándort.

Egy öt évvel ezelőtti beruházás keretében adták át a Szép-bástya támfalát, így annak ledőlése nem indokolható. Valaki hibázott, meg kell tudnunk, ki a felelős ezért a súlyos eseményért – mondta szerdai, egyébként teljesen más tárgyban tartott sajtótájékoztatója elején a Fidesz egri frakcióvezetője, Oroján Sándor. Az Egri Ügyek is beszámolt a támfal beomlásáról, amely nem járt személyi sérüléssel és az önkormányzat szerint a csapadék és a fagyás okozhatta a balesetet.

 

Az Egri Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatón Oroján azt is hozzátette, felmerülhet Berecz Mátyás volt alpolgármester, a Dobó István Vármúzeum volt igazgatójának felelőssége is, ezért egy független vizsgálat lezárultáig Berecznek "tartózkodnia kellene a közélettől". Ezzel Oroján valószínűleg Berecz lehetséges indulására célzott a jövendő ellenzéki előválasztáson. A Fidesz-frakcióvezetője az eset vizsgálatába bevonná az önkormányzat mellett az illetékes kormányhivatalt is.

 

A fideszes politikus Facebook-oldalán még konkrétabb vádat is megfogalmazott: "A bástya felújítása akkor történt, amikor Berecz Mátyás volt a vár igazgatója. A polgármester szerint az eső és a fagy tehet róla. SZÉGYEN, EZ A MAGYARÁZKODÁS. Egy bástya nem omlik le a fagy miatt, csak ha rosszul építették meg. Az egriek joggal kérdezik, ki a felelős, és miért beszél mellé a polgármester."

oroján

Gyorsan meg is érkezett Mirkóczki Ádám egri polgármester reakciója Oroján szavaira szerkesztőségünkbe: "Oroján Sándor egy gátlástalan politikai gazember, akinek semmi sem drága és semmi sem szent, ha bármilyen ügyet felhasználva a városvezetésről hazudhat egy ordas nagyot. Ahelyett, hogy hiteles forrásból tájékozódna, vagy alázattal próbálná képviselői munkáját végezni, inkább újra és újra csúsztat, vádol és hisztériát kelt alaptalanul. Az ilyen szélhámosnak semmi keresnivalója az egri közéletben." - fogalmazott Eger városvezetője.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló