2023. december 9., Natália

Eger ügye

#eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár #költészet napja #nemzedékek tere #gárdonyi géza tér

Versek a híd korlátján: így emlékeztek meg Egerben a költészet napjáról

Barna Benedek 2022.04.11. 17:20

Két helyszínen várta irodalmi programokkal az érdeklődőket az egri könyvtár.

 

Idén 58. alkalommal ünnepelte Magyarország a József Attila születésnapján, április 11-én tartott költészet napját. A Bródy Sándor Könyvtár a jeles napra készülve ezúttal verskedvelő óvodásokat, az általános- és középiskolásokat, valamint a felnőtteket szólított meg egy felhívás keretében: azokat invitálták, akik szívesen mondják el saját vagy kedvenc versüket nagyközönség előtt. A felhívásra 9 oktatási intézmény, 1 óvoda, 3 gondozási központ, 1 egyesület, valamint számos egyéni előadó jelentkezett.

 

Ebben az évben az ünnepi programmal kiléptek a könyvtár falain túlra: a Nemzedékek terén és a Gárdonyi téren voltak rendezvényeik. Az amatőr előadók mellett a Gárdonyi téren a Szövegtrafik - slam poetry és irodalmi műhely fellépésével várták az érdeklődőket, valamint kísérlőprogramot kínála a könyvtárbusz és hirdettek kézműves foglalkozást is a kicsiknek.

 

A TV Eger az alábbi riportban számolt be a könyvtár irodalmi programjairól:

 

 

A nap folyamán várták azokat is, akik nem szívesen álltak volna a nyilvánosság elé verset szavalni, de szeretik a költészetet. Ők a szövegeket és azok illusztriációit elhelyezhették a Nemzedékek terén a versfüggőn és a Gárdonyi téren a vershídon:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló