2023. március 21., Benedek

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár

Varázskönyvtár várja a gyerekeket a Bródy Sándor Könyvtárban

Csarnó Ákos 2023.02.02. 09:07

A Bródy Sándor Könyvtár a Szivárvány Óvoda Arany János Tagóvodájával közösen 2012 óta rendezi meg farsang táján hagyományos, Varázskönyvtár című programját. Idén erre a közös programra 2023. február 6-án, hétfőn 10 órától kerül sor.

A Varázskönyvtár célja, hogy a kicsik minél hamarabb kapcsolatba kerüljenek a mesékkel, a könyvekkel. Idén királyfik és királylányok indulhatnak vándorútra Farsang király birodalmába, hogy próbákat kiállva, varázserővel felfegyverkezve, kincsekkel megrakodva vigyék hírét a nagy próbatételnek és a könyvtárnak.

Ebben az esztendőben 48 kisgyermek érkezik a könyvtárba, a Szivárvány, az Arany János, a Csillagfény, a Deák Ferenc, az Eszterlánc, a Dr. Hibay Károly, a Katica és a Napsugár Tagóvodákból.

 

A 10 órakor kezdődő program során 3 vándorló sereget alakítanak ki: a varázslufi, a varázsszemüveg és a varázssipka sereget. Minden egyes csapatot egy jótündér fog kísérni. A varázsmondóka elmondása után a gyerekek – mint a mesében - három helyszínt látogatnak végig: a Királyi táncházban énekelnek és táncolnak, a Királyi fabrikában kézműveskednek, a Királyi mesepalotában pedig mesét hallgatnak. A próbák teljesítése után az óvodások a Farsang király udvari varázslóivá válnak.

 

A programban a tagóvodák óvónői és a Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosai vesznek részt.

 

Kapcsolat: Pauer Erika csoportvezető (Gyermekkönyvtár) e-mail: pauer.erika@brody.iif.hu, telefon: +36 70 408 2172

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló