2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #kerékpárverseny #valter attila

Újabb sikert ért el az egri egyetem bringása a Giro d'Italia olasz körversenyen

Barna Benedek 2021.05.14. 18:56

Valter Attila pénteken is megőrizte az előző nap szerzett első helyét.

Valter Attila megőrizte a rózsaszín trikót a Giro d’Italia pénteki szakaszán. A mezőnyhajrát Caleb Ewan nyerte, az ausztrál sprinternek ez már a második szakaszgyőzelme volt az olasz körversenyen. A hétvégén két hegyi etappal folytatódik a Giro – számolt be a Telex.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az egri egyetem sportszervező hallgatója – aki tavaly megnyerte a Tour de Hongrie-t – csütörtökön sporttörténelmet írt, amikor átvette a vezetést a Giro d'Italián, és megszerezte az élén álló bringásnak járó rózsaszín trikót. Magyar bringás először vezetett háromhetes körversenyt.

 

A  francia Groupama-FDJ csapatban versenyező Valter Attilának és csapatának a hetedik szakasz jó lehetőséget kínált, hogy megőrizze a rózsaszín trikót, mivel Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres etap nagyrészt sík. Ráadásul a csütörtöki esős, szeles szakasz után ezúttal végre jó időben tekerhettek a bringások.

 

Szombaton megint egy hegyesebb szakasz jön a Girón, a 170 kilométeres etapon egy második kategóriás emelkedőt is meg kell mászni, a befutó pedig egy rövid, de annál meredekebb kaptatón lesz Guardia Sanframondiban – írja a telex.hu.

valter-face
Kép forrása: Valter Attila / Facebook
Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló