2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #belváros

Valami elindult Egerben? Sorra nyílnak a vendéglátóhelyek a belvárosban

Szabadi Szabolcs 2021.12.05. 10:36

Ez a helyieknek és a turistáknak is csak jót jelenthet.

A helyi lokálpatrióta témákban sokszor élen járó Egri Napok blog szedte össze, hogy az elmúlt hónapokban milyen új helyek nyíltak meg Eger belvárosában. Mint írják: látványosan megugrott a vendéglátók vállalkozói kedve az elmúlt időben, a történelmi belvárosban egymás után nyílnak az új helyek.

 

A bejegyzés szerzője hangsúlyozza, hogy a pozitív folyamat eleje valahogy őszre tehető, ebben az időben alakult át a KOKA Galéria a Dobó utcán, és bővítette addigi profilját kávézóval is. Aztán megnyílt a Spiritea Teaház, a Kis Fűszeres, a Quasi Pizza, újranyílt a Bíboros.

kis fűszeres
Ínycsiklandozás a Kis Fűszeresnél

 

A legfrissebb új szereplők közé a Black Bambi, a Chris Café, a Kisház Cukrászat, a Cupcake Cafe és a Marienka Brunch tartoznak

 

Ha nem lenne elég a lista, a közeljövőben is van még mit várni: a Maczky Valér utcán egy kis büfé nyílik hamarosan Idecsöppent néven, a Jókai utca a zöldség-gyümölcs vonalon mozgó Dopamin Juice & Spirit Bárral gazdagodik hamarosan, a Szent János utcán pedig még jobb illatok lesznek ezután, hiszen oda a Churros Amigos érkezik – sorolja az Egri Napok.

 

Ezen felül több olyan helyszín is akad, ahol jelenleg átalakulás, építkezés látható: így az egykori Negro helyén, a Fellner-Kossuth utcák sarkán, az egykori Corner2 helyén a Bajcsy-n, az egykori Orient eszpresszó helyén a Kracker udvarban, az egykori Alabárdos helyén az Érsek utcában, az egykori K&H bank helyén a Széchenyi utcán és az egykori Retro, Drink Bár páros helyén is az Érseki palota északi szárnyában. Pontosan még nem tudni mindenről, hogy mit terveznek az átalakításokat finanszírozók, de meglepő lenne, ha a 

a felsoroltak közül egyik sem kapna vendéglátói funkciót – áll az Egri Napok cikkében.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló