2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#fidesz #szabó róbert #vágner ákos #pál györgy

Vágner és jelöltjei mondjanak le, a Fidesz szerint viszont nincs itt semmi látnivaló, a választási körzethatárok átrajzolásáról lehet beszélgetni

Csarnó Ákos 2024.06.06. 15:13

 

A titkos hangfelvételek korát éljük, amin már mosolyogni sem tudok, mert egyrészt felháborító az, amit ezeken a felvételeken hallunk, szerepeljen rajta bárki is, de borzasztó, hogy ma már bárkiről készülhetnek ilyen felvételek – jegyezte meg Pál György egri sajtótájékoztatóján.

 

 

 

Nem csodálkozik rajta, hogy mivel a NER egyik legfontosabb és legerősebb eleme, a Fidesz gyakorlatilag legyalulta a nyilvánosságot, ilyen formában indult be a társadalom védekező mechanizmusa. A legújabb felvételen Pajtók Gábor, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, Szabó Róbert a megyei közgyűlés alelnöke, Vágner Ákos kampányfőnöke, és Habis László volt polgármester hallható - emelte ki a polgármester-jelölt.

 

A 12-ről 10-re lecsökkent választókörzetek kialakítása kapcsán olyan mondatok hangzanak el, mint

 

„Amit úgy is veszítünk, azt veszítsük el nagyon, viszont amit nyerünk, azt biztosan nyerjük 60 valamennyire”

 

„Úgy tudjuk hajlítani, ahogy számunkra a legfontosabb”

 

Nem mást hallunk a felvételeken, mint azt, hogy a Fidesz hogyan rajzolja át a saját érdekei mentén a választókörzeteket, gyakorlatilag ugyanazt a módszert követve Egerben, mint ahogy azt tették országosan – hangsúlyozta Pál György.

 

Szerinte így nyer értelmet, hogy miért tartozik pl. a Malomárok utca 2. a belvároshoz, miért vannak szétszabdalva több választókörzetbe egyes utcák, miért kell a Tesco mellett lakóknak a Pásztorvölgybe kimenni szavazni.

 

Egyben felszólította Vágner Ákost és az összes Fidesz színekben induló jelöltet,” vasárnapig van esélyük, hogy megőrizzék a becsületüket és visszalépjenek a választástól, nem akarhatják ők sem, hogy egy törvénytelenség alapozza meg a mandátumukat. A szavazóikat nem kell félteni, van annyi Fideszes induló rajtuk kívül is, hogy találnak majd maguknak mást.”

 

A hangfelvétel egy másik része másba enged bepillantást, abba, hogy mit is gondol rólunk választókról a Fidesz. Nem vagyunk más, mint nyilvántartott adatok, szavazógépek, idézem: „Mindenkinek van egy elkötelezettségi értéke”,

 

Csak annyit érünk a szemükben, amennyi az irántuk való elkötelezettségi értékünk – foglalta össze a lényeget. Úgy fogalmazott, hogy szerinte eljutottunk arra a pontra, hogy ma már nem a baloldaliak és a jobboldaliak között van a törésvonal, hanem a tisztességesek és a tisztességtelenek között.

 

Ezért arra kérek mindenkit, menjen el szavazni június 9-én, szavazzon rám és a jelöltjeinkre, szavazzanak ránk, elkötelezett demokratákra, akiknek a legnagyobb esélye van arra, hogy Egerben is lebontsuk ezt a velejéig romlott rendszert!

 

A tájékoztató után a Fidesz (a Lendvay utcából) reagált szabó Róbert személyében

 

A Partizán birtokába jutott hangfelvétel csupán azt bizonyítja, hogy három ember beszélget egy olyan témában, ami foglalkoztatja őket – Szabó szerint.

Természetes, hogy ilyen esetben minden szervezet, párt, egyesület elgondolkodik azon, hogy számára hogyan lenne kedvezőbb, és valószínűleg más választási szereplők is beszélgettek erről. Mi is beszéltünk erről, és ezt a beszélgetést vette fel titokban valaki, és hozta nyilvánosságra a hangfelvételt. Persze az ellenzéki sajtó és a választási ellenfeleink igyekeznek botrányként tálalni, miközben számukra is nyilvánvaló: sem törvénytelenség, sem titkos befolyásolási kísérlet nem történt – foglalta össze.

 

Három nappal a választás előtt ezt üzenem azoknak, akik hangfelvételekkel kampányolnak: Egernek békére és fejlődésre van szüksége. Nem pedig hangfelvételekre... – zárta közleményét a Fidesz egri kampányfelelőse.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló