2023. október 3., Helga

Eger ügye

#eger #mirkócki zita #berecz mátyás #ellenzéki összefogás #fudan egyetem #márki-zay péter #aláírásgyűjtés #népszavazás #álláskeresési járadék #donáth anna #tóth bertalan

Újra lendületben az ellenzék, Egerben is folytatódik az aláírásgyűjtés

Domán Dániel 2022.01.03. 15:21

A héten újraindul az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért koalíció aláírásgyűjtése Egerben is. A tét a Diákváros megépülése, illetve az álláskeresési járadék folyósítása időtartamának meghosszabbítása. A héten több ellenzéki politikus is megjelenik a városban. A pártokkal és képviselőikkel a Dobó téren lehet majd találkozni a pultoknál.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Erről a két kérdésről akarnának népszavaztatni. A kezdeményezés mögé az összes ellenzéki párt felsorakozott, új nevén az Egységben Magyarországért koalíció. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter indította el a népszavazási kampányukat, és ha sikerül 200 ezer aláírást összegyűjteni, akkor a jövő tavaszi országgyűlési választáskor egyúttal ezekről is véleményt mondhatunk majd. Az ellenzék célja, hogy január közepére meglegyen a megfelelő számú aláírás, amelyeket a nagyvárosok közterein gyűjtenek.

DSC04057-1

Január 4-én, kedd délután 14:30-tól a Dobó téren indul az aláírásgyűjtés, ahol Dr. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke is sajtótájékoztatót tart majd Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselővel, illetve Berecz Mátyással, az ellenzék közös jelöltjével 15:00 kezdettel. Ezen a napon az aláírásgyűjtés 16:30-ig tart.


További időpontok:


Január 5. szerda, 9:00-17:000 – Dobó tér
Január 6. csütörtök, 9:00-17:00 – Dobó tér
Január 7. péntek, 9:00-17:00 – Dobó tér
Január 8. szombat, 9:00-17:00 – Dobó tér

 

Január 8. szombat, 8:00-11:00 – Füzesabony, Coop ABC

 

Mozgolódik az ellenzék, jönnek a fórumok

 

A hét második felében, csütörtök délután 17:00-tól Donáth Anna, a Momentum elnöke és európai parlamenti képviselő is fórumot tart a Bartakovics Béla Művelődési házban. Szó lesz többek közt a 21. század kihívásairól, a klímaváltozásról és Magyarország jövőjéről. Az eseményen nem csak a Momentum, de helyi politikusok és az ellenzéki pártok képviselői is jelen lesznek. Az ellenzék közös jelöltje Berecz Mátyás telefonon közölte, hogy mindennél fontosabb az, hogy bevonjuk az embereket a döntésekbe és válaszokat kínáljunk a felmerülő problémákra. Elmondta, hogy több ilyen fórumot és beszélgetést is tartanak a jövőben, érdemes követni az eseményeket.
DSC02375-1
Január 15-én Márki-Zay Péter is Egerbe látogat, ahol szintén egy nyílt beszélgetés keretében várják az érdeklődőket. A rendezvényt a Katona téri piacnál tartják 9:00-tól 9:30-ig. Az Egységben Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzék választási programjáról oszt meg gondolatokat és kérdésekre is válaszol. Márki-Zay Péter után pedig a helyi pártok képviselőivel, illetve Berecz Mátyással folytatódik a fórum, ahol már nem csak országos ügyekkel, hanem Eger térségének problémáiról, és azok megoldásairól is lehet beszélgetni.


Rögtön ezután a helyi ellenzéki pártok egy nagyobb fórumra invitálják az érdeklődőket a Korona Hotel konferenciatermébe, aminek kezdete délelőtt 10 óra. A legfőbb témák itt már Eger városát és térségét érintik, ezzel kapcsolatban egy eseményt is hirdetnek majd facebookon. A környezet nem ismeretlen, hiszen az önkormányzati választások előtt az Egységben a Városért Egyesület szintén itt tartotta a fórumokat.

 

(Fotók: Domán Dániel)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló