2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár

Újra itt a Sztori - a Bródy Sándor Könyvtár olvasásnépszerűsítő online játéka

Csarnó Ákos 2022.10.21. 11:55

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a tavalyi év sok-sok pozitív visszajelzésének hatására a Bródy Sándor Könyvtár újra útjára indította online olvasásnépszerűsítő játékát. Az alábbiakban a játék részleteiről ad tájékoztatst a könytár.

Szerinted az olvasás lehet közösségi élmény? Szerintünk igen!

 

Ezekkel a gondolatokkal indult útjára 2022. október 9-én A Sztori elnevezésű játékunk új évada. A kihívás online zajlik 2022. október 31-től 2023. április elejéig a www.asztori.hu oldalon, ahol részletesen lehet tájékozódni a játék és a jelentkezés menetéről, illetve a regisztráció is itt történik.

 

Az elmúlt évek alatt kiderült, hogy az olvasás kreatív, alkotó élmény, csapatmunka, fantasztikus őrület, amely hónapokon keresztül fogva tart, lebilincsel, ott van a gondolatainkban, és mindig nagyon szomorú, amikor véget ér. Akár egy jó könyv esetében.

Kacsolattartó: Szabó Eszter e-mail: szabo.eszter@brody.iif.hu, tel.: (36) 517-574 /124 mellék; +36 30 326 6848

 

Miről is szól a játék?

Először is kell egy csapat, amely minimum 2, maximum 5 főből áll. Az alábbi korcsoportok versengenek az idei évadban a játékban:

Junior kategória: 10- 14 év között.

Tini kategória: 14- 21 év között.

Felnőtt / család kategória: felnőtt csapatok (22-35 éves korig) vagy családok jelentkezését várjuk minimum két fő jelentkezésével.

Senior kategória: 35 év felett

 

A csapatok egy válogatott olvasmánylistából, a Könyvválasztóból választhatják ki azokat a történeteket, amelyekhez könyvajánlót írnak. Hónapról hónapra egy-egy kreatív feladat elkészítése is a játék része lesz.

 

Az, hogy milyen kreatív feladatok lesznek idén, az egyelőre meglepetés. Az elmúlt évek legizgalmasabb kreatív feladatai közé tartozott a könyvtrailer készítés, borító újratervezés, könyves térképrajzolás, montázskészítés, vagy akár a csapatok saját magukat is bele írhatták választott könyvükbe.

A fordulók között Kis Könyves Kalandozásokban is részt vesznek a játékosok, illetve a Grátisz játékban extra pontokért folyik a küzdelem.

A kihívás végén a különböző kategóriák nyerteseit értékes könyvcsomagokkal jutalmazzuk, illetve a legjobb kreatív feladatot és könyvajánlót elkészítő csapatok különdíjban részesülnek, amely jutalmak az ünnepi Záró Ceremónián kerülnek átadásra.

 

A Sztori lehetőség találkozni a könyvekkel, az olvasmány élményével, egymással, a könyvtárral. Lehetőség találkozásokra, új barátságok születésére, világmegváltó beszélgetésekre, illetve a könyvek megismerésén túl egymás és önmagunk felfedezésére.

 

Legyetek részesei a történetnek! A Sztori Ti vagytok!

 

Regisztráció: 2022. október 9 – 2022. október 30. között.

A játék időtartama: 2022. október 31- 2023. április 9.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló