2022. július 1., Tihamér Annamária

Eger ügye

#egerplusz #eger #testvérváros #koszovó

Újabb testvérvárossal gazdagodhat Eger

Barna Benedek 2022.06.22. 11:25

Koszovó magyarországi nagykövete kezdeményezte, hogy a hevesi megyeközpont kössön testvérvárosi kapcsolatot a hazája negyedik legnagyobb településével.

 

Budima Gjeneza, Koszovó magyarországi új nagykövete látogatotta meg Mirkóczki Ádámot a városházán azzal a kezdeményezéssel, hogy Eger és szülővárosa Peja testvérvárosi kapcsolatot kössön – erről az egri polgármester számolt be a közösségi oldalán.

 

Mirkóczki Ádám kiemelte: Koszovó negyedik legnagyobb városáról van szó, amely többek között ásványvíz forrásairól illetve sörgyárairól híres.

Budima Gjeneza
Kép forrása: Mirkóczki Ádám Facabook-oldala

Egyetértettünk abban is, hogy egy közös együttműködésben és egymás országainak megismerésében az oktatás mellett a turizmus, a kultúra illetve a gasztronómia is szerepet kapjon"

– írta Eger polgármastere, hozzátéve, hogy örömmel fogadta a nagykövet asszony megkeresését, és reméli, ez a kapcsolat a két ország és a két város hosszútávú együttműködését eredményezheti!

 

Egernek jelenleg 11 testvérvárosa van, köztük az erdélyi Gyergyószentmiklós, a palesztinai Jerikó és a felsővárosi lakótelep korábbi névadója, az oroszországi Csebokszári. Korábban, még 2018-ban felmerült a szándék, hogy egy további településsel, a kínai Jinan is Eger testvérvárosainak sorát gyarapíthatná, de ez egyelőre nem vált hivatalossá.

 

 

(Az indexfotón pejai látkép; a kép forrása: Wikipédia)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló