2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#játszótér #lajosváros

Új játszótérrel bővült a Lajosváros

Csarnó Ákos 2023.04.06. 14:47

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a tavalyi évben elindított játszóterek felújítási és fejlesztési programsorozatának egy újabb mérföldkövéhez érkezett az új Ifjúság utcai játszótér átadásával – tájékoutatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A 2022 tavaszán elvégzett játszóterek felülvizsgálata során 80 db játszótér, mintegy 300 játszóeszközének közel fele balesetveszélyes minősítést kapott.

Az átfogó felújítás során 22 db játszóteret megszüntettek, mert állapotuk miatt a felújításuk indokolatlan lett volna.

 

 

kép: Eger Város Hivatalos Oldala

 

A fennmaradó 58 db játszótéren a képviselők választókerületi alapból történő felajánlásával és az éves költségvetésből az önkormányzat elvégezte a szükséges javításokat, illetve az elhasználódott és balesetveszélyes eszközök fejlesztését és cseréjét.

 

Új eszközök kerültek telepítésre a Bervában, a Pásztorvölgyben, az Északi városrészen és az Almagyar dombon. Az érsekkerti játszótéren elbontott mászókát egy új csúszdás játszóvárral pótolták és a meglévő eszközök felújítása is hamarosan befejeződik, majd következik a Pozsonyi utcai és a Rajner Károly utcai játszótér felújítása.

 

Mivel a Lajosvárosban a Mátyás király út nyugati felétől a Szalóki útig terjedő 1 km2-es területen összesen egyetlen egy játszótér volt, ezért szem előtt tartották, hogy itt új játszóterek kapjanak helyet.

A játszótéren kialakításra került:

egy közösségi sark, ahol megtalálható tűzrakóhely, padok és asztalok, továbbá a közelében egy sík terület, ahol lehet futkározni vagy labdázni.

Emellett megtalálható

egy nagy játszóvár három toronnyal és két csúszdával

egy szabadon álló mászóka

egy mini torony kis csúszdával

egy nagyobb homokozó és

két hinta.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló