2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#játszótér

Új játszóterek kialakítása és padok felújítása várható Egerben

Csarnó Ákos 2022.10.17. 17:05

Az október 17-i Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság ülésén többek között az alábbi, egri választókörzeteket érintő – látványosnak nevezhető - döntések születtek.

 

Komlósi Csaba a 2. sz. választókörzeti egyéni képviselő tervei szerint választókörzeti keretéből 3.000.000 Ft-ot a Borház sor, 8255 Hrsz.-ú közterületen új játszótér létesítésére kell fordítani. Szintén Komlósi javaslata, hogy ugyanannak a keretnek a terhére 9.775.000 Ft –ot, az Eger, Ifjúság utca 9. szám alatti, 8999/19 Hrsz.-ú önkormányzati területen új játszótér és közösségi tér létesülhessen.

 

A kép a tervezett teqball asztalt ábrázolja, ilyen egyelőre egri köztéren nem található.

Részlet az előterjesztésből:

Az Ifjúság utca 9. szám, 8999/19 Hrsz-ú. önkormányzati terület ideális helyszíne lehetne egy új játszótér és közösségi tér kialakítására. Az érintett terület közelében több társasház, bölcsőde, óvoda és iskola is található, a közvetlen közelében, jelenleg egy biciklipark kivitelezése van folyamatban. Az ingatlan rendelkezik parkolóval, körbekerített és zárható. A tervezett játszótér és közösségi tér létesítése megfelelően illeszkedik a területen történő fejlesztéseket végző, Városi Sportiskola céljaihoz.

A felajánlott képviselői keretből (helyesen: választókerületi keret, a szerk.) megvalósítható lenne a tereprendezés, a kerítés korszerűsítése, a meglévő fák gallyazása, játszótéri eszközök telepítése, egy pingpongasztal vagy egy teqball asztal telepítése, köztéri bútorok kihelyezése és egy tűzrakóhely kialakítása.

 

Sós Tamás a 3. sz. választókörzet egyéni képviselője jelezte, hogy a körzethez tartozó keretből 5.000.000 Ft –ot a Kiskanda utca 1. szám melletti 9149 Hrsz.-ú szövetkezeti területen (nem önkormányzati közterület) új játszótér létesítésére kellene fordítani.

 

Kovács-Csatlós Tamás az 5. sz. választókörzet egyéni képviselője jelezte, hogy választókörzeti keretéből 3.000.000 Ft-ot az érsekkerti játszótér bővítésére kell fordítani.

 

Juhász Ádám a 6. sz. választókörzet egyéni képviselő terve, hogy 7 darab egyszerű pad gyártására és leszállítására kell felhasználni 819.658,-Ft-ot.

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló