2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #információs és koordinációs pont

Új helyszínen kapnak szakértő segítséget a fogyatékossággal élők Egerben

Barna Benedek 2021.10.21. 15:01

Új helyre költözött az Eger Információs és Koordinációs Pont.


A fogyatékos emberek és családtagjaik számára sokszor komoly nehézséget jelent a megfelelő, egyénre szabott információhoz való hozzáférés. A MONTÁZS projekt keretében, új helyszínen működő egri Információs és Koordinációs Pont fogyatékosságügyi tanácsadói azon dolgoznak, hogy ebben segítsék a fogyatékos embereket. 


A MONTÁZS projekt egyik hosszú távú célja, hogy egy országosan elérhető és hozzáférhető hálózat és szakemberállomány segítse a fogyatékossággal élő emberek információkhoz, szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférését.

Heves megye kép
Kép forrása: SZIN

 

A fogyatékosságügyi tanácsadók segítenek a hivatalos ügyintézésekben, információkkal látják el az érdeklődőket személyesen, telefonon és e-mailben. A foglalkozási rehabilitációs ellátást támogatókkal szoros kapcsolatban állva segítik a fogyatékkal élők munkába állását.

 

Az óvodákban, iskolákban tartott érzékenyítő programjaikkal közelebb viszik a gyermekeket a fogyatékkal élők világához. A tanácsadók emellett kapcsolatot tartanak a fogyatékos személyek által is elérhető helyi és országos szervezetekkel, intézményekkel is

 

A Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. (SZIN) közleményben számolt be róla, hogy

a tanácsadók Heves megyében immár új helyszínen várják az érintetteket és családjaikat, valamint a velük kapcsolatban álló szakembereket, hogy együtt találjanak megoldásokat a problémáikra. Az Eger Információs és Koordinációs Pont új címe: Szvorényi u. 50/A (Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Központ).

További elérhetőségeik IDE KATTINTVA elérhetők.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló